3D print experts

Jeff Graves nieuwe CEO bij 3D Systems

3D Systems heeft een nieuwe CEO en President gevonden: Jeff Graves volgt eind deze maand Vyomesh Joshi (VJ), die enkele maanden geleden aankondigde met pensioen te gaan. De nieuwe topman komt uit de maakindustrie en is onder andere commissaris bij Faro.


De commissarissen van 3D Systems zeggen vooral voor Jeff Graves te kiezen vanwege zijn “financiële en operationele discipline en zijn precisie.” Graves kan focus in een business portfolio aanbrengen en de organisatie stroomlijnen. “Hij heeft aangetoond een operationeel model te kunnen stroomlijnen dat gedifferentieerde oplossingen voor verschillende marktsegmenten brengt.”

Portfolio verder stroomlijnen

Deze toelichting op de keuze voor Jeff Graves geeft een indicatie dat de commissarissen de vele activiteiten van 3D Systems nog verder willen stroomlijnen en organiseren. VJ is daar al volop mee bezigt geweest. Toen hij Avi Reichental opvolgde als CEO en President van 3D Systems, trof hij een zeer gevarieerd, maar los staand product- en activiteitenportfolio aan, ontstaan in de periode dat 3D printbedrijven volop bezig waren met overnames. VJ heeft hier al veel meer synergie in aangebracht, bijvoorbeeld op het vlak van software voor de buildjobvoorbereiding en post processing.

Sleutelrol voor AM in transformatie maakindustrie

De nieuwe topman zegt dat digitale productie een sleutelrol speelt in de transformatie van de maakindustrie. “3D Systems heeft een unieke positie met het portfolio van AM-systemen, materiaalkennis, software en domeinexpertise”, zegt Jeff Graves. Hij werkt nu nog als CEO bij MTS, een leverancier van high performance test-, simulatie- en meetsystemen. Hiervoor was hij CEO van C&D Technologies, actief in energieopslagsystemen. Hij is momenteel commissaris bij Hexel, producent van geavanceerde composietmaterialen en bij Faro, de 3D meetspecialist. Jeff Graves heeft een doctoraat in Metallurgical Engineering and Materials Science.

Back to top button