3D printmarkt

Stratasys kiest voor Desktop Metal, aandeelhouders beslissen

Einde in zicht van maandenlange biedingenstrijd rond Stratasys

Het management van Stratasys wil de fusie met Desktop Metal doorzetten. Deze week is het gestart met de aandeelhouders te motiveren om op de extra aandeelhoudersvergadering eind september voor de fusie te stemmen.


Is de kogel dan eindelijk door de kerk? Wat de Raad van Bestuur van Stratasys betreft wel. Ruim een maand nadat het concern de laatste keer naar buiten kwam met nieuws over de fusie met Desktop Metal of overname door 3D Systems, heeft het deze week de radiostilte doorbroken. Met Desktop Metal versnellen we onze missie om de additive manufacturing industrie naar massaproductie te leiden., zo schijft de Raad van Bestuur in een bericht aan de aandeelhouders.

Klanten scharen zich achter fusie

In de toelichting wordt de verwachting uitgesproken dat het fusieconcern een dubbel zo grote markt zal bedienen in 2027. Opvallend is dat de raad van Bestuur zich gesterkt voelt door een aantal grote klanten van de beide concerns die zich achter de fusie scharen. Dat zijn bijvoorbeeld Karten Heuser van Siemens, Martin beck van BASF Dorward AM, David Wilson, president van Toyota Racing Development en Bloom Technology CEO Blake Scholl.

Eerste AM concern met meer dan miljard dollar omzet

Als het voorstel wordt aangenomen, ontstaat volgens de Raad van Bestuur het eerste AM concern met een omzet van meer dan $1 miljard met voldoende schaalgrootte om de AM industrie de markt voor massaproductie in te leiden. Over drie jaar moet de omzet al zijn gegroeid naar $1,6 miljard met een pro forma 20% EBITDA marge.

Aandelenkoers

Het voorstel van 3D Systems is van de hand gewezen, onder andere door daling van de aandelenkoers van 3D Systems. Dat wilde een deel van de overnamesom in aandelen betalen. Deze koers is tussen half juli en begin september met meer dan 40% gedaald. Overigens die van Stratasys zelf ook.

Back to top button