Technology

Aangepaste build processor maakt Renishaw RenAM500 productiever

Materialise en Renishaw slaan handen ineen

Materialise en Renishaw gaan samenwerken. Materialise gaat de build processor tweaken specifiek voor de RenAM 500 serie metaalprinters van Renishaw. De combinatie van de innovatieve scanalgoritmen van Renishaw met de nieuwste build processoren van Materialise moet te productiviteit van het AM-proces verder verhogen.


Aangepaste build processoren helpen om de kostenefficiëntie, productiesnelheid en onderdeelkwaliteit verder te verbeteren. Precies wat Renishaw beoogt met de vorig jaar geïntroduceerde Tempus software.

Drempel voor metaal additive manufacturing verder verlagen

Foto: Renishaw


Samenwerking

“Dankzij de samenwerking met Materialise kunnen we Renishaw gebruikers ondersteunen bij het inzetten van 3D-printen in een groot aantal verschillende productietoepassingen”, zegt Matt Parkes, AM Strategic Development Manager bij Renishaw. “Hun bouwprocessoren van de volgende generatie vormen samen met hun softwareportfolio een aanvulling op onze recente technologie-updates. We zijn blij dat we kunnen samenwerken aan de hulpmiddelen die nodig zijn om de industrie te ondersteunen nu 3D-printen met metaal een essentieel onderdeel wordt van de fabricagepuzzel.” De combinatie van Renishaws TEMPUS technologie en het vermogen van Materialise’s bouwprocessor om gegevens op hoge snelheid te verwerken, kan de productietijd aanzienlijk verkorten, verwacht Karel Brans, Senior Director of Partnerships bij Materialise. “Door samen te werken met 3D-printerfabrikanten wordt de efficiëntie gemaximaliseerd door de bouwvoorbereiding te optimaliseren en bouwtaken te stroomlijnen. Dit maakt productie op alle volumes en aanpassingsniveaus mogelijk, waardoor gebruikers hun productie kunnen opschalen.”


9 seconden per laag tijd besparen

Meer productiviteit is een van de oplossingen om 3D metaalprinten voor meer toepassingen geschikt te maken. Renishaw heeft hiervoor verleden jaar al een nieuw scanalgoritme ontwikkeld, Tempus. Met het nieuwe algoritme kan de laser beginnen met de belichting van de volgende laag zonder dat de recoater volledig klaar moet zijn. Dit scheelt 9 seconden tijd per laag; wat de totale productietijd nagenoeg kan halveren. Een belemmering voor veel maakbedrijven is de specifieke training die een laser poederbed metaalprinter vergt voordat men er echt productief mee wordt. Dankzij de samenwerking met Materialise gaat Renishaw dit aanpakken.


Inclusief e-Stage for Metal+

Met de bouwprocessor voor Renishaw AM-systemen kunnen gebruikers naadloos aansluiten op Materialise Magics. Deze technologieneutrale software voor gegevens- en bouwvoorbereiding is compatibel met bijna alle importbestandsformaten. Het biedt gebruikers geavanceerde workflowcontrole en automatisering, inclusief het onlangs gelanceerde e-Stage voor Metal+. Deze software optimaliseert gegevens en bouwvoorbereiding voor LPBF-systemen met behulp van op fysica gebaseerde modellering om het genereren van ondersteuningsstructuren te automatiseren. Productiebedrijven kunnen tevens werken met Materialise Build Processor Software Development Kit om hun eigen intellectuele eigendom te creëren. Het open softwaresysteem stelt hen in staat om hun eigen next-generation build processor op maat te maken voor hun metalen 3D printtoepassing.

Foto: Materialise

Back to top button