3D printservice

ShapeService gaat met Spark Campus 3D printen voor circulair bouwen verder ontwikkelen

Focus op biobased en circulair bouwen

ShapeService gaat samenwerken met Spark Campus in ’s Hertogenbosch. Via deze samenwerking wil het groot formaat 3D printbedrijf onder andere het potentieel van 3D printen voor circulair en biobased bouwen verder ontwikkelen en de doelgroep bereiken.


ShapeService kwam begin dit jaar nog in het nieuws met het groot formaat 3D printwerk dat Tijmen Heutink heeft gedaan voor de Bredase begraafplaats park Zuylen. In dit project combineert het non- en multi-planar 3D printen.


Verbinden aan learning community

Het 3D printbedrijf uit Nieuwendijk kondigt nu via Spark Campus aan dat het  verbindt aan de learning community in ’s Hertogenbosch. Volgens Spark Campus past ShapeService precies binnen het raamwerk als het gaat om industrialisering en opschalen van biobased en circulair bouwen. De samenwerking biedt een unieke kans om de traditionele bouwmethodes te herzien en te innoveren met behulp van de nieuwste technologische oplossingen, aldus Spark Campus in een toelichting op de samenwerking.


Proof of concepts maken

Tijmen Huétink (ShapeService) denkt met de samenwerking verder het voortouw te kunnen nemen in het missiewerk dat op dit vlak nodig is. Het doel is dat beide partijen gezamenlijk met hun achterban toepassingen, proof of concepts en uiteindelijk proof of commerce geen realiseren. De koppeling naar het onderwijs biedt voor Spark de kans om de sklills ontwikkeling in de sector aan te jagen.

Back to top button