software

3DXpert: geïntegreerde softwaresuite voor metaalprinten

3D Systems presenteert volgende week op 3D Medical Expo in Maastricht de nieuwe software voor het metaalprinten: 3DXpert. Bijzonder hieraan is dat de software direct draait op de CAD kernel. Dat schept nieuwe mogelijkheden, maar vooral gebruiksgemak.

 

3D Systems presenteert nieuwe software op 3D Medical Expo in Maastricht

 

3DXpert is het antwoord van 3D Systems op de vraag naar een geïntegreerde softwarepakket. Daarin wil de engineer niet alleen zijn de geometrie optimaliseren, maar ook lattice structuren maken, eventuele designveranderingen in het CAD model, scanpatronen berekenen en andere parameters voor de 3D metaalprinter instellen. Ook de volledige post processing wordt in deze software voorbereid. 3DXpert leest direct de gangbare CAD data in. 3D Systems zet de nieuwe software exclusief in voor het 3D metaalprinten.

 

Complete software voor 3D metaalprinten

Een van de voordelen van 3DExpert is dat de software niet met een mesh werkt maar direct op de CAD kernel draait. Ook oppervlakken worden als zodanig herkend. Ze hoeven dus niet geconverteerd te worden met als nadeel het verlies van informatie. Een andere bijzonderheid is dat je per zone van het product andere eigenschappen kunt creëren door de laagdikte aan te passen. Met deze optie kan een ontwerp geoptimaliseerd worden voor het 3D metaalprinten. De strategie verschilt per zone wat printtijd kan besparen. Of je creëert op specifieke plekken een betere oppervlaktekwaliteit. Omdat 3D geprinte metalen componenten dikwijls nog nabewerkt moeten worden, integreert 3D Systems ook deze stap in 3DXpert. Het freesprogramma voor het verwijderen van supportstructuren, aanbrengen van passingsvlakken of het tappen van gaten verloopt sneller doordat deze stap in dezelfde software wordt voorbereid. 3D Systems maakt hier gebruik van de technologie van Gibbs CAM software.

 

Gratis toegankelijk seminar

3D Systems neemt dit jaar deel aan 3D Medical Expo in Maastricht (31 januari en 1 februari). Op beide dagen wordt 3DXpert gepresenteerd in een gratis toegankelijke lezing in het MECC. Dat begint beide dagen om 14.00 uur en duurt tot 14.45 uur.

Bekijk hieronder een productvideo van 3DXpert:

Back to top button