3D print experts

Nadav Goshen nieuwe CEO Makerbot

Nadav Goshen is de nieuwe CEO van Makerbot. Hij is bij de pionier van de desktop FDM printers Jonathan Jaglom opgevolgd. Goshen is nauw betrokken geweest bij het uitstippelen van de nieuwe koers.

 

Jonathan Jaglom
Jonathan Jaglom , de vertrekkende CEO van Makerbot.

Jonathan Jaglom is niet zo heel erg lang aangebleven als CEO van Makerbot. In oktober 2015, zes maanden nadat hij de topman werd, schreef Jaglom op het Makerbotblog dat de printerfabrikant hard werd geraakt door de veranderingen in de 3D printindustrie. Sindsdien heeft hij fors moeten ingrijpen in de organisatie om de oplopende verliezen te keren. Recent is er weer een nieuwe koers uitgezet. “We hebben een nieuwe strategische koers uitgezet, het complete kwaliteitsborging proces van de onderneming opnieuw opgezet en een nieuwe lijn producten gelanceerd”, zegt Jonathan Jaglom. Nu is het moment, zegt hij verder, om een stap terug te doen. Hij noemt Nadav Goshen de ideale kandidaat om Makerbot verder te leiden.

 

Doelgroepen industrie en educatie

Nadav Goshen
Nadav Goshen, de nieuwe topman.

Nadav Goshen heeft meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van technologie bedrijven die een turnaround doormaken. Zijn expertise ligt in het definiëren van nieuwe producten en businessmodellen én in het vergroten van digitale ecosystemen. Op Formnext in november kondigde Makerbot onder andere nieuwe 3D printers aan voor de industrie en scholen. Daarmee richt de fabrikant van de Replicator zich nadrukkelijker op de professionele gebruikers van desktop FDM printers. De Makerbot Replicator + en Replicator Mini zijn sneller geworden en leveren een betere kwaliteit print. Nieuw is ook Makerbot Print & Mobile. De eerste applicatie vereenvoudigt de printjob voorbereiding. Met de dynamische printinstellingen kun je de resolutie voor elk onderdeel op het bouwplatform afzonderlijk instellen.

 

Back to top button