3D print experts

SLM Solutions zet topman Markus Rechlin aan de kant

De Raad van Commissarissen van SLM Solutions heeft met onmiddellijke ingang CEO Markus Rechlin uit zijn functie gezet. Een reden voor deze ongebruikelijke stap wordt niet gegeven. SLM Solutions staat wel onder druk door het afketsen van de geplande overname door GE.

 

De Duitse fabrikant van 3D metaalprinters is heel kort in het persbericht over het vertrek van de topman. Hij is door de Raad van Commissarissen per direct uit zijn functie gezet en wordt nog bedankt voor zijn bijdrage aan SLM Solutions. Een toelichting op deze rigoureuze stap geeft het bedrijf niet. De beurskoers reageert niet op het ontslag van de topman.

 

Vertrouwen in toekomst

Markus Rechlin is in 2013 als algemeen aangetreden. Hij heeft het bedrijf naar de beurs gebracht en leidde afgelopen jaar zomer de onderhandelingen met GE over een overname. Daar stak een activistische aandeelhouder een stokje voor. Hierna moest de printerfabrikant in december een winstwaarschuwing uitbrengen. De perikelen rond de overname hebben ertoe geleid dat de financiële resultaten in het laatste kwartaal van 2016 onder druk zijn komen te staan. Desalniettemin kondigde het management de nieuwbouw van de vestiging in Lübeck aan, een teken van vertrouwen in de zelfstandige koers van het bedrijf. De definitieve cijfers over het afgelopen jaar moeten nog bekend worden gemaakt. Elliot International Limited, de activistische aandeelhouder die zich tijdens de bieding door GE heeft ingekocht, houdt nog altijd 20% van de aandelen aan. Het management heeft ruim 26% in bezit, waarvan het grootste deel in handen is van president-commissaris Hans-Joachim Ihde, aldus een overzicht op de investors pagina van SLM Solutions.

Rechlins contract liep nog tot juni 2018. Zijn taken worden overgenomen door de financiële topman, CFO Uwe Börgershausen. Hij vormt nu samen met Henner Schöneborn het management van de groep, waarin inmiddels meer dan 310 mensen werken verspreid over Duitsland, USA, Singapore, Rusland en China.

 

Back to top button