3D print experts

Fried Vancraen geeft na 33 jaar Materialise stokje door

Brigitte de Vet-Veithen wordt nieuwe CEO

Na 33 jaar draagt Fried Vancraen, mede-oprichter van Materialise, het stokje over. Per 1 januari wordt Brigitte de Vet-Veithen, momenteel Executive Vice President bij Materialise Medical, de nieuwe CEO. Fried Vancraen blijft wel betrokken bij de AM-pionier als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.


“We hebben Materialise opgericht met de missie om een betere en gezondere wereld te creëren”, zegt Fried Vancraen. Dat deed hij in 1999 samen met zijn echtgenote Hilde Ingelaere. “Drieëndertig jaar later heeft het bedrijf een ideaal punt bereikt om nieuw leiderschap aan te trekken om ons de toekomst in te leiden. Deze overgang is een evolutie van leiderschap, geen vertrek.”

Fried Vancraen samen met de nieuwe CEO Brigitte de Vet (Foto’s: Materialise)

Bijdrage aan verbeteren leven patiënten

Hij kijkt met name vol trots terug op wat Materialise bereikt heeft op het vlak van het verbeteren van patiëntenzorg en het leven van patiënten. Ook de manier waarop Materialise heeft bijgedragen aan het verbeteren van het industriële productieproces met innovatieve 3D printoplossingen stemt tot tevredenheid. “Brigitte beschikt over de perfecte combinatie van interne en externe ervaring en heeft laten zien dat ze zeer betrokken is bij de missie van Materialise en haar mensen. Ik kan me geen betere persoon voorstellen dan Brigitte om Materialise te leiden en onze industrie vooruit te helpen.”

Brede ervaring in medische industrie

De nieuwe CEO beschikt over een brede ervaring, onder andere bij Johnsons & Johnson en Acertys Group. Sinds 2016 werkt ze bij Materialise. Onder haar leiding is de medische tak van Materialise het snelst groeiend en meest winstgevend onderdeel van het concern geworden. Brigitte de Vet ziet Materialise na 33 jaar nog steeds als een pionier van de toekomstige mogelijkheden van 3D printen.  “Nu 3D-printen zich ontwikkelt tot een essentieel gereedschap in de productietoolbox, bevindt Materialise zich in een ideale positie om te profiteren van de enorme kansen die voor ons liggen en om de groei van onze industrie te blijven stimuleren.” Materialise is momenteel actief in 20 landen.

Fried Vancraen volgt in zijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Bestuur Peter Leys op, die verder gaat als lid van de Raad van Bestuur. Hilde Ingelaere legt haar functie als Executive Vice President per 1 januari neer en zal zich meer bezig houden met haar rol in de Raad van Bestuur.

Back to top button