Magazine

Additive manufacturing heeft een push nodig

Solutions Magazine voorjaar 2024

De industrie pakt additive manufacturing minder snel op dan een aantal grote spelers aanvankelijk hadden verwacht, zegt Olivier Diegerick, bij Siemens verantwoordelijk voor het AM-software portfolio. Het is complex. En voor kritische toepassingen duren validatietrajecten lang.


Toch gebeurt er best veel in de Benelux op AM vlak. Hittech Group kiest voor AM als middel naar net zero en gaat met partner 3T AM een joint venture opzetten. Ondertussen ontwikkelen Belgische onderzoekers oplossingen om WAAM sneller inzetbaar te maken. In deze editie gaat het echter ook over de ratrace van kleinere series en kortere doorlooptijd. En waarom de industrie best een portie vrouwelijke energie kan gebruiken.  Dat zou het rendement fors verbeteren. 


Dit keer onder andere:

Voor Hittech Group is additive manufacturing een middel om op termijn net zero te bereiken. Na twaalf jaar heeft de toeleverancier AM-componenten in volumeproductie en gaat nu verder opschalen door met 3T AM in een joit venture te stappen.

Lees verder


Met AM I Navigator wil Siemens additive manufacturing industrie een boost geven en maakbedrijven ondersteunen bij de implementatie van AM technologie. Olivier Diegerick over waarom AM niet doorbreekt en wat daar voor nodig is.

Lees verder


Onderzoekers van KU Leuven en Thomas Moore hogeschool onderzoeken hoe ze WAAM kunnen verbeteren. Bedrijven moeten uit een database kunnen putten met parameters voor het 3D printen én mechanisch nabewerken.

Lees verder


En ook nog:

D2M 2024: sneller van design naar productie om Vlaamse maakindustrie sneller te late groeien

VDAB Brugge investeert in 3D printtechnologie om de beroepskrachten van de toekomst te scholen

Advanced Manufacturing Centre bij Universiteit Twente slaat brug tussen de academie en de praktijk

Themaplein AM op TechniShow: van 3D printen naar productie met AM

ESEF Maakindustrie: slimmer en duurzamer produceren en toeleveren


Lees meer over onder meer additive manufacturing in de online versie van Solutions Magazine voorjaar 2024 of klik de bladerbare pdf hieronder aan.

Back to top button