3D printmarktManufacturers

SLM Solutions start nieuwbouw

SLM Solutions is gestart met de bouw van een nieuw hoofdkantoor, productiehal en logistiek centrum. Daarmee geeft de fabrikant van 3D metaalprinters na het afketsen van de overname door GE een signaal af voor de toekomst. Hiermee moet de performance op het vlak van levering omhoog, aldus Uwe Bögershausen, financieel topman van SLM Solutions. De nieuwe SLM 280 2.0 wordt positief ontvangen. 

 

Nieuw productie- en logistiekcentrum impuls voor leverperformance

Om aan de verwachte groeiende vraag te kunnen voldoen, gaat SLM Solutions door met de realisatie van de nieuwbouwplannen die al eerder zijn gemaakt. Deze week is de eerste schop de grond in gegaan. Eveneens in Lübeck, waar het bedrijf al zit, verrijst een compleet nieuw complex voor SLM Solutions. Op het 70.000 m2 grote terrein, pal naast de snelweg in Noord Duitsland, verrijzen een 13.000 m2 grote productiehal en logistiek centrum. Ook R&D wordt hierin ondergebracht. Daarnaast wordt er nog een nieuw kantoorpand gebouwd van 5000 m2. Alles bij elkaar investeert het bedrijf 25 miljoen euro in de nieuwbouw. In maart 2018 moeten er de eerste 3D printers worden gebouwd. SLM Solutions rekent erop dat tegen die tijd het aantal medewerkers zal zijn toegenomen tot 400 (nu 310). De nieuwbouw moet er voor zorgen dat de productie en logistiek op een state of the art niveau voor de sector komen. “Daarmee kunnen we de bestaande processen optimaliseren en de leverperformance duidelijk verbeteren”, zegt de financiële topman. Hij blijft optimistisch over de toekomst van het bedrijf. “De technologie is door de interesse van GE gevalideerd.”

 

Herstel van resultaten verwacht

slm 280
De nieuwe SLM 280 2.0, leverbaar in 3 verschillende laseruitvoeringen, wordt positief ontvangen door de markt.

 

Nieuwe SLM 280 2.0 positief ontvangen

Het afketsen van de overname door GE, doordat een activistische aandeelhouder ging dwars liggen, heeft SLM Solutions in het lopend kwartaal pijn gedaan. Eerder deze maand waarschuwde de 3D metaalprinterfabrikant voor een tegenvallende omzet. Deze zal waarschijnlijk lager uitvallen dan verwacht, tussen 75 tot 80 miljoen euro en niet de eerder verwachte 85 tot 90 miljoen euro. Op middellange termijn rekent het bedrijf op een herstel van de financiële resultaten. De nieuwe SLM 280 2.0, op Formnext gepresenteerd, wordt namelijk goed ontvangen door de markt. Deze 3D metaalprinter wordt gebouwd met een enkel (Single), dubbel (Dual) of zelfs Twin optiek. In deze laatste uitvoering beschikt de machine over 2x400W of 2x 700 W lasers.

In de Benelux vertegenwoordigt EKZO het merk SLM Solutions

 

 

 

Back to top button