3D printmarkt

Formnext onderzoekt digitale opties

Voorkeur voor fysieke beurs blijft, wel met extra veiligheidsmaatregelen

Gaat Formnext 2020 straks naar een digitaal platform? Hoewel Messago Messe Frankfurt, de beursorganisator, nog steeds vasthoudt aan de fysieke editie in het beurscomplex van Frankfurt, wil men in de komende weken ook een digitale variant onderzoeken.


“Hoewel digitale interactie nooit face-to-face contact kan vervangen, biedt het meer dan we enkele weken geleden voor mogelijk hielden”, zegt Sacha F. Wenzel, VP Formnext in een persbericht over de huidige voortgang van de beurs, die gepland is voor 10 – 13 november in Frankfurt. Hij laat echter ook weten overtuigd te blijven van de waarde van een fysieke beurs.

Platformen in ontwikkeling

Blijkbaar voelt men in Frankfurt de druk die momenteel veel beursorganisatoren voelen, met name van de kant van exposanten. Een maand geleden meldde men nog veel interesse voor Formnext 2020; nu neemt ‘s werelds grootste AM-beurs de digitale opties onder de loep. Zo zouden exposanten bijvoorbeeld de kans kunnen krijgen om producten en oplossingen digitaal aan de internationale bezoekers te presenteren. Momenteel ontwikkelt men concepten en platformen voor een digitale editie van Formnext. Beursorganisator Messago wil in de komende weken meer details hiervan bekend maken.

Miljardenindustrie succesvolle lobby

De Duitse beurzenindustrie is een miljardenindustrie. En die heeft recent de Duitse overheid zover gekregen om beurzen niet langer onder grootschalige evenementen met extra risico te laten vallen. Messago ziet dit als een reden voor optimisme om in november toch de deuren van het beurscomplex in Frankfurt te openen. “Dit is groot nieuws, niet alleen voor de beurzenindustrie maar voor de hele economie”, vindt Sacha Wenzel. Handelsbeurzen geven in veel opzichten een impuls aan de economie.

Wel veiligheidsmaatregelen bij fysieke beurs

Omdat de gezondheid van exposanten, bezoekers en medewerkers voorop staat, ontwikkelt Messago gelijktijd meerdere concepten om maximale veiligheid te kunnen garanderen als Formnext in fysieke vorm doorgaat. Denk hierbij aan contact tracing maar ook aan maatregelen om de bezoekersstromen te reguleren zodat er minder mensen tegelijkertijd in een hal zijn. Messago onderhandelt met de autoriteiten over dit soort maatregelen. Daarnaast wil men rekening houden met andere factoren, waaronder de economische situatie in zowel de AM-sector als de bredere economie en de ontwikkelingen in de wereldwijde reisindustrie.

Back to top button