software

Altair One platform versnelt designproces in de cloud

Keuze uit meerdere cloudaanbieders

Altair One is het nieuwe platform voor datagestuurd ontwerpen en simuleren. Altair bundelt op dit platform de geavanceerde softwaretools met de High Performance Computing infrastructuur die hiervoor nodig is. Gebruikers hoeven daar niet meer zelf over te beschikken en kunnen in de cloud samenwerken aan complexe projecten.

Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning, designalgoritmen en simulatie: ontwerpen verandert in hoog tempo. Datagestuurd ontwerpen neemt een vlucht en in het kielzog hiervan simuleren. Waar vroeger zo’n proces werd gedaan door afzonderlijke disciplines, werken tegenwoordig steeds vaker multidisciplinaire teams aan zo’n project.

Gebruikers Altair One krijgen krachtige en schaalbare rekenkracht op pay per use basis

Ongeacht hoe en waar je werkt, Altair One biedt op elk apparaat toegang tot de designtools en de krachtige computerinfrastructuur.

Rekenkracht van supercomputercentra

Om dit mogelijk te maken zonder dat je eerst moet investeren in een veeleisende infrastructuur, omdat de applicaties veel computerrekenkracht vergen, lanceert Altair het Altair One platform. Het platform geeft de teamleden overal toegang tot alle beschikbare software en High Performance Computing capaciteit. Ongeacht of ze via een werkstation de data benaderen, een laptop of mobiele devices. Gebruikers van het nieuwe platform krijgen over dezelfde rekenkracht de beschikking als die van veel supercomputercentra van de Top 500 HPC-systemen inde wereld.

Materialendatabase exclusief op Altair One

Daarnaast voegt Altair twee specifieke functies toe aan het platform. Altair DesignAI en Altair Material Data Center. Deze softwaretools zijn enkel op het platform beschikbaar. Altair DesignAI combineert ontwerpen op basis van fysische simulaties en machine learning gebaseerde AI, om eerder in het ontwikkeltraject betere ontwerpen te maken. Via de materialendatabank krijgen de teams toegang tot informatie over uiteenlopende materialen, om tot duurzame, efficiënte en lichte ontwerpen te komen.

Niet gevonden aan één cloudplatform

Het Altair One platform leidt tot een versnelling van het ontwikkeltraject, omdat meerdere disciplines gelijktijdig aan ontwerpen kunnen werken en ermee simuleren. Daarnaast is het platform een oplossing om snel op te schalen als dat nodig is, bijvoorbeeld als het team wordt uitgebreid. Klanten kunnen zelf met enkele muisklikken het Altair One platform inrichten bij een van de grote cloudaanbieders, zoals Amazon AWS, Google Cloud, Microsoft Azure en Oracle Cloud Platform. Gebruikers zijn niet gebonden aan één cloudaanbieder maar kunnen de workload spreiden over meerdere aanbieders.

Altair One
Je bent met Altair One niet gebonden aan één cloudplatform. Je kunt zelfs de werklast spreiden over meerdere platformen.

Paye per use

Betalen doe je naar gebruik. “Met Altair One geven we onze klanten alle software en tools in handen om de eigen en cloud HPC-resources naadloos te beheren en zware workloads op de meest kostenefficiënte en snelste manier te verwerken”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

Altair organiseert van 15-17 juni virtueel het Future.AI evenement. De keynote lezing wordt gegeven door Anima Anandkumar, directeur machine learning research, bij NVIDIA.

Back to top button