Materials

Altair Material Data Center reikt ontwerpers en engineers helpende hand

Toonaangevende partijen delen kennis en best practices op materiaalvlak

Voor het ontwikkelen van duurzame, efficiënte en lichtgewicht producten is nauwkeurige data van beschikbare materialen nodig. Altair reikt ontwerpers en engineers de helpende hand met het Altair Material Data Center consortium (AMDC). Deze informatiebron in de cloud biedt toegang tot nauwkeurige data van metalen, plastics en composieten voor het gebruik in hun computer-aided engineering (CAE) applicaties.


De informatie komt niet alleen van Altair. Een consortium waarin belangrijker spelers uit de industrie hun kennis delen, zorgt voor de juiste informatie over materialen. Deze zijn eenvoudig te zoeken, te vergelijken en te gebruiken vanuit simulatie- en optimalisatietools, of een aparte applicatie. De consortiumleden gaan tevens ervaringen en ‘best practices’ delen om de AMDC-roadmap nauwkeurig op de gebruikersbehoeften af te stemmen. Leden van de AMDC- stuurgroep krijgen daarvoor als eerste toegang tot nieuwe software en innovaties van Altair.

Wezenlijke rol in ontwerp en simulatie

Deze informatie speelt een wezenlijke rol om tot goede ontwerpen te komen en deze correct te simuleren, meent Gerardo Olivares, directeur en senior onderzoekswetenschapper aan het National Institute for Aviation Research van de Wichita State University. “De basis van voorspellende structurele CAE-simulaties ligt in de juiste definitie van standaard testprocedures voor materiaalkarakterisering en het verwerken van experimentele gegevens tot geverifieerde en gevalideerde CAE-materiaalkaarten. “. Via het AMDC-initiatief krijgen ontwerpers en engineers toegang tot alle benodigde eigenschappen voor het maken van virtuele prototypes en simulaties met de software van Altair.

Van 19-21 oktober organiseert Altair het virtuele evenement Future Industry.

Back to top button