software

Nieuwe Stratasys GrabCAD platforms voor opschalen AM-productie

Stratasys lanceert twee nieuwe GrabCAD softwarepakketten. Streamline Pro is de oplossing voor het beheren van een hele vloot Stratasys 3D printers vanuit een platform. GrabCAD Print Pro for Polyjet is bedoeld om verschillende Polyjet 3D printers aan te sturen.Eerder al bracht Stratasys GrabCAD Print Pro voor FDM en SAF uit. Deze software heeft bij een aantal gebruikers geleid tot een 30 tot 50% betere bezetting van de 3D printers. “Onze software biedt essentiële mogelijkheden voor het opschalen van additive manufacturing workflows”, zegt Victor Gerdes, Vice President Software bij Stratasys. “We verbinden gebruikers met een gecentraliseerd platform, geven ze meer informatie om datagestuurde beslissingen te nemen en voorzien ze van de precisie en detaillering die alleen mogelijk zijn met additive manufacturing.”


Software succesfactor voor additive manufacturing

Volgens Ryan Martin, Senior Director Research bij ABI Research, zijn softwareplatformen de sleutel tot succesvol opschalen met additive manufacturing in uiteenlopende sectoren, waaronder de luchtvaart- en automobielindustrie. “”Veel fabrikanten worstelen met de integratie van additive manufacturing in hun productie-ecosysteem. Voor een grotere acceptatie moeten ze verbeterde softwareoplossingen toevoegen die hen de nodige kwaliteitscontroles, herhaalbaarheid en schaalbaarheid bieden. Software is de sleutel tot het ontsluiten van de volgende stappen die additive manufacturing neemt om meer mainstream te worden in de totale productie.”


Hele Stratasys 3D printervloot aan één platform

GrabCAD Streamline Pro koppelt een complete vloot Stratasys 3D printers aan één platform. Van hieruit kan men via beveiligde communicatie aansturen en managen. In real time volgt men de printprocessen en wordt gewaarschuwd als er ingegrepen moet worden. Buildjob voorbereiding gebeurt grotendeels automatisch om de inzet van een operator te minimaliseren. Ook verschillende analyses op basis van de data zijn mogelijk. Het systeem is beveiligd tegen cyberaanvallen. En via open API’s kan men andere IT-systemen koppelen aan het Stratasys platform. Dit moet tot een hogere efficiency en lagere kosten leiden.


Opschalen productie met Polyjet

Het andere pakket is GrabCAD Print Pro for Polyjet, de tegenhanger van de Pro software die al eerder is uitgebracht voor de FDM en SAF printers. Volgens Stratasys wordt Polyjet steeds meer erkend in de productie, omdat het een afgewerkt product van hoge kwaliteit produceert. Met GrabCAD Print Pro for Polyjet beschikken fabrikanten over geavanceerde mogelijkheden om op grotere schaal additive manufacturing mogelijk te maken. Het softwarepakket heeft ook geavanceerde functies die workflowautomatisering ondersteunen, wat leidt tot betere repeteerbaarheid, consistentere nauwkeurigheid van onderdelen en kortere voorbereidingstijd.


In de Benelux kun je met alle vragen over Stratasys terecht bij Seido Systems


Back to top button