softwareTechnology

CEAD integreert Adaxis AdaOne in Flexbot software

Nieuwe features vergemakkelijken groot formaat 3D printen

CEAD gaat samenwerken met ADAXIS, ontwikkelaar van robotsoftware. Dat hebben de bedrijven bekend gemaakt op JEC World, de composietbeurs in Parijs. De AdaOne software wordt geïntegreerd in de besturing van de Flexbot, waardoor deze nieuwe, praktische features krijgt. Zo wordt onder andere het genereren van freesbanen voor het nabewerken van een groot formaat print geautomatiseerd.


CEAD zet deze stap om zowel meer geavanceerde mogelijkheden voor de Flexbot robotprinter te vinden alsook om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. “Het ADAXIS team stelt ons in staat om snel te innoveren en onze gezamenlijke inspanningen te richten op het gehele ecosysteem van grootformaat 3D printen”, zegt Maarten Logtenberg, medeoprichter en CTO van CEAD.


Beter fixeren op het bed

Een van de nieuwe features dankzij de software is het automatisch genereren van rafts bij het begin van een print en scan-to-mill functies. De raft generator is een feature waarmee automatisch rafts worden geprint om het werkstuk stevig vast te zetten op het bed van de Flexbot. Hierdoor blijft het onderdeel goed gefixeerd tijdens de hele print- en post-processingcyclus.


Automatisch genereren van freesbanen

De scan-naar-frees workflow vergemakkelijkt het verzamelen van gegevens na het 3D-printen, waardoor automatisch freesbanen kunnen worden gegenereerd op basis van de verkregen gegevens. Door de dynamische aard van 3D printen van grote onderdelen bepaalt deze functie de optimale uitlijning tussen het CAD model en het geprinte onderdeel, waardoor een freesprogramma ontstaat dat voldoet aan de eisen van de eindgebruiker met een minimale freestijd en een maximale resterende materiaaldikte. Scannen-naar-frezen is geïntegreerd in het automatische gereedschapswisselsysteem van Flexbot en garandeert een naadloze workflow.

De scan to mill optie genereert automatisch de freesbanen voor het nabewerken van de werkstukken. (Foto’s CEAD)


Meer consistentie

De integratie van deze functies in één softwareplatform verzekert Flexbot-gebruikers van een soepelere, efficiëntere ervaring met meer consistentie. Maar ook meer betrouwbaarheid en bouwkwaliteit, terwijl potentiële problemen tot een minimum worden beperkt. Volgens Guénolé Bras, medeoprichter en CTO van ADAXIS , zorgt de samenwerking met CEAD ervoor dat de technologie om grote producten te printen volledig wordt benut.

Back to top button