software

Altair neemt software-ontwikkelaar voor complexe structuren over

Software van Gen3D wordt geïntegreerd in Altair Inspire

Altiar koopt de Britse start-up Gen3D, ontstaan aan de Universiteit van Bath. Gen3D ontwikkelt impliciete modelleertechnieken om snel complexe geometrieën te maken die niet gebaseerd zijn op een solid. De software kan onder meer gebruikt worden voor complexe lattice structuren voor additive manufacturing te ontwerpen.


Engineers kunnen met de generatieve ontwerptool van Gen3D snel complexe ontwerpen te maken en tegelijkertijd het risico op printfouten minimaliseren. De Gen3D technologie gebruikt hiervoor een nieuwe generatie modelleertechnieken, die niet gebaseerd zijn op de traditionele solid-model benadering, boundary representation’ (BREP). De software genereert op basis van enkele uitgangspunten zoals belastingen, kanalen voor vloeistofstroming en bevestigingsgaten, automatisch de juiste geometrie. Ook controleert de software op productieproblemen in het AM-proces die zich later eventueel kunnen voordoen. Deze software wordt nu al gebruikt door ontwerpers voor toepassingen als energie-absorptie, warmte-overdracht, filtratie, en andere, in de lucht-en ruimtevaart, automotive, productie, medische sector en energiemarkt. Gen3D biedt de software tot nog toe aan in drie modules: Flow, Lattice en AM-Pro, een combinatie van de beide vorige pakketten. In de lattice module biedt het een uiteenlopende type unit cells aan; ook kunnen meerdere type in één build gecombineerd worden.

Integratie in Altair

De Gen3D software wordt geïntegreerd in Altair Inspire, de software voor simulatiegestuurd onderwerpen. “Behalve krachtige technologie die organisaties helpt te navigeren door de ontwerpuitdagingen voor additive manufacturing, voegt het Gen3D-team diepgaande marktkennis en ervaring toe in geavanceerde additieve technieken zoals generatief ontwerpen, topologie-optimalisatie en het genereren van lattice-structuren”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

Design8, de Benelux vertegenwoordiger voor Altair, is komende week Ambassador Sponsor van 3D Delta Week

Back to top button