Applications

Mensola 3D print houder fietscomputer in titanium

Voor wie met additive manufacturing bezig is, van Italiaans design houdt én graag een eindje gaat fietsen, is de nieuwe fietscomputer van Mensola een must have. Silca, het bedrijf achter dit merk fietsaccessoires, heeft de houder geprint in titanium 6Al4V.

Silca is ooit begonnen (in 1917) bij Milaan als fabrikant van fietspompen. Enkele jaren geleden is het bedrijf in Amerikaanse handen gekomen en tegenwoordig zit het in Indianapolis. Het oog voor design is gebleven. Nu is men op zoek gegaan naar iets nieuws en uitgekomen bij laserpoederbed metaalprinttechnologie.

Fietscomputer houder 10% lichter en 6 tot 10 sterker dan aluminium

Lager gewicht, hogere sterkte

De Mensola engineers hebben de mogelijkheden van metaalprinten goed herkend. Ze passen in de houder voor de fietscomputer een latticestructuur toe, waardoor ze 10 tot 15% gewicht besparen ten opzichte van de vroegere aluminium houder. De nieuwe houder weegt amper 34 gram. De sterke ligt een factor 6 tot 10 hoger. Op de website laat Silca zien dat ze door de houders goed te positioneren een flink aantal houders in een keer kunnen printen. Ze zijn overigens niet allemaal hetzelfde. De afmetingen verschillen. De houder is te koop voor $175 dollar.

Back to top button