3D print expertssoftware

3Yourmind strikt Stefan Ritt

3Yourmind heeft Stefan Ritt aangetrokken als wereldwijd hoofd marketing. Ritt heeft meer dan twee decennia ervaring in de AM-industrie. Hij heeft onder andere acht lang bij SLM Solutions gewerkt. Hij is daarnaast sinds 2015 voorzitter van de werkgroep Additive Manufacturing in Aerospace bij het DIN Deutsches Institut für Normierung e.V. 3Yourmind wil in 2019 het nieuwe MES-systeem voor AM uitrollen.

 

Softwarebedrijf ambitieus voor 2019

Het Berlijnse 3Yourmind, een van de bedrijven waarin EOS-oprichter Hans Langer geïnvesteerd heeft, wil in 2019 sterk gaan groeien. Het bedrijf ontwikkelt software om 3D printprocessen te optimaliseren: van onderdeelherkenning via orderafwikkeling tot en met productie. Via de digitale workflow software worden teams met elkaar verbonden en kunnen deelprocessen geoptimaliseerd worden. Klanten zijn onder andere GKN, DB Schenker, Postnord en EOS.

 

MES-systeem voor AM-workflow

In 2019 wil 3Yourmind zich nadrukkelijker gaan profileren in zowel Europa als Amerika. Daarmee wil het additive manufacturing richting de productie brengen. Daartoe wil het bedrijf experts uit zowel de machinebouw als AM-productie aan zich verbinden. Stefan Ritt is hier een voorbeeld van. Op Formnext heeft 3Yourmind het agile MES-systeem voor de AM-fabriek voorgesteld. In tegenstelling tot bestaande MES-systemen is dit vanaf de basis ontwikkeld om de planning en het prioriteren van de productie van AM-werkstukken te automatiseren. Zodra een AM-job in het systeem is ingevoerd, neemt de software het over en wijst de AM-stukken toe aan machines en bepaalt ook wanneer ze geprint moeten worden. De volgende stap waar  het team aan werkt is de directe koppeling met de 3D printers om digitaal de voortgang in het proces te traceren.

 

3yourmind mes

Zo ziet het dashboard van het MES-systeem van 3Yourminds eruit.

 

De stap naar seriematige productie

Stefan Ritt zegt overtuigd te zijn dat de integratie van de AM-machines in de software van 3Yourmind te oplossing is die de sector nodig heeft om de stap naar productie te kunnen maken. “De stap van losse prototypes naar geavanceerde industrialisatie en betrouwbare seriematige batchproductie.”

FOTO: Stefan Ritt ondertekent samen met 3Yourmind CEO Aleksander Ciszek het contract waarmee Ritt zich formeel aan de software-ontwikkelaar voor de AM-industrie verbindt.

 

Back to top button