3D printmarkt3D printservice

EOS-oprichter investeert in startup 3Yourmind

Hans Langer, oprichter en eigenaar van EOS, investeert in de Berlijnse start-up 3Yourmind. Deze spin-off van de technische universiteit van Berlijn heeft dit voorjaar het online platform 3D-button.com gelanceerd. Via het platform kun je direct vanuit de CAD-omgeving data naar een 3D printer van een van de aangesloten print servicebedrijf sturen.

 

Online platform om direct vanuit CAD-programma data naar printservicebedrijf te sturen

De oprichter van EOS, dat een groot aantal essentiële patenten op het vlak van 3D printen bezit, ziet veel potentieel in het platform van 3Yourmind. “3Yourmind lost een groot probleem op om additive manufacturing naar het brede publiek te brengen”, zegt Langer over zijn investeringsbeslissing. Met de software worden de data geanalyseerd en geoptimaliseerd voor 3D printen in luttele seconden. “Dat bespaart veel tijd en geld. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat gebruikers dit platform direct in hun CAD-programma kunnen integreren.”

 

3yourmind
Via 3Yourmind of 3D-button.com kunnen engineers en ontwerpers direct vanuit het CAD-programma offertes opvragen voor 3D printen en de data, gecorrigeerd, doorsturen naar een print servicebureau.

Meer dan 150 materialen

3Yourmind heeft de innovatieve sofware voor het eerst gepresenteerd op de Hannover Messe van dit jaar. De plug in is beschikbaar voor de meest gebruikte CAD-programma’s, zoals Solidworks, Fusion360 en Autocad en andere programma’s. Dat aantal wordt nog steeds verder uitgebreid. Een bijzondere feature in de software is dat de ontwerper meer dan 150 verschillende materialen en afwerkingen kan vergelijken. Door de data te uploaden, worden deze geoptimaliseerd en kan de gebruiker nog enkele specifieke handelingen voor 3D printen direct online uitvoeren. Via het platform krijg je vanuit het CAD-programma direct toegang tot een aantal 3D print servicebedrijven. Door direct de prijzen te tonen, zorgt 3Yourmind voor transparantie. Naast prijzen worden in de vergelijking ook zaken meegenomen zoals levertijd, kwaliteit en de locatie van het printservicebedrijf. Ook de hele orderafhandeling verloopt online via het platform van de start-up. In augustus had het platform al meer dan 1000 gebruikers. Op dit moment worden maandelijks meer dan 60.000 aanvragen via het platform ingediend.

 

Méér dan 1 miljoen euro

Hans Langer van EOS stapt aan boord in de tweede investeringsronde van het bedrijf. De totale omvang van de financiële injectie is niet bekend gemaakt, wel dat het om een bedrag gaat van 7 cijfers, meer dan een miljoen euro dus. Het geld wordt gebruikt voor een versnelde internationale uitbouw. 3Yourmind wil 3D printen bereikbaar maken voor iedere engineer, zonder zelf te moeten investeren in apparatuur. Het verdienmodel zit in een vergoeding die het bedrijf krijgt van de orders die voor de printservicebedrijven worden binnengehaald.

 

Back to top button