3D printmarkt

3DPrintler lanceert online prijsvergelijker voor 3D printen

Het kon natuurlijk niet uitblijven: een vergelijkingssite voor consumenten 3D print opdrachten. Deze week lanceert 3Dprintler op de CES in Las Vegas een nieuwe online dienst, die gesteund wordt door grote partijen zoals Shapeways en i.materialise. Het gaat om een zoekmachine voor prijzen van 3D printopdrachten.

 

Canadese start-up bindt bedrijven als Shapeways, Sculpteo en i.materialise aan zich

Voor de professionele 3D printmarkt zijn er inmiddels meerdere websites die de opdrachtgever online in contact brengen met een 3D print servicebureau. Op de Consumer Electronics Show, die woensdag in Las Vegas de deuren opent, lanceert 3DPrintler zo’n vergelijkingssite voor de consumenten. Volgens Michael Golubev CEO van 3DPrintler, profiteert hier ook de 3D printindustrie van. “Consumenten en bedrijven hebben een gemakkelijke manier nodig om zaken te kunnen doen.”

 

Van printfabriek naar e-commerce platform

Dat is dus 3DPrintler, denkt hij. De website bestaat overigens al langere tijd, maar werd tot voor kort vooral gerund als een 3D printfabriek. In het kader van de beurs in Las Vegas kondigt men nu de ommezwaai naar aan online platform voor e-commercie aan, evenals de toezegging dat Shapeways meedoet. Eerder hadden al het Franse Sculteo, het Belgische i.materialise en makexyz toegezegd. Spaheways is met een productie van zo’n 200.000 3D printdelen per maand wel een van de allergrootste spelers wereldwijd als het om consumenten 3D print producten gaat. Een deel van deze productie gebeurt in Eindhoven. Met de uitbreiding biedt het platform de consument nu de keus uit meer dan 270 verschillende materialen voor het 3D printen van zijn designs. Prijzen en ook de fysieke plaats waar iets geprint wordt, kunnen vergeleken worden. 3DPrtintler zelf is een onderneming uit Ontario (Canada).

 

Eenvoud van selecteren

Het bedrijf zegt zelf vooral de eenvoud waarmee consumenten prijzen kunnen vergelijken als een van de sterke kanten van 3DPrintler te zien. De klant upload de file, kiest het materiaal en de afmetingen en ziet dan de verschillende prijzen die de 3D print service bureaus die aangesloten zijn, aanbieden. Later deze maand komt dit ook als app voor Android beschikbaar, de iOS app is in ontwikkeling.

 

Investeerders de deur gewezen

Het Canadese bedrijf zoekt overigens nog investeerders voor de financiering van de verdere groei van het bedrijf. Recent heeft het enkele partijen afgewezen omdat het team van Michael Gobulev het niet eens was met de voorwaarden, de controle over het bedrijf en de governance structuur. “We zitten gelukkig in een situatie waarin we dit soort geld kunnen weigeren. We hebben het einde van onze startbaan nog niet bereikt”, schrijft hij hierover op het blog van 3DPrintler.

 

Back to top button