3D printmarkt

Formlabs versterkt positie in Europa

Fabrikant van stereolithografieprinters Formlabs gaat de positie in Europa versterken. De bezetting op het Europese hoofdkantoor wordt verdubbeld en verspreid over heel Europa komen er nieuwe distributiepartners bij. In de Benelux is Trideus de distrubitiepartner.

 

Europa sleutelmarkt voor Amerikaanse fabrikant SLA printers

“Europa is een sleutelmarkt voor Formlabs”, zegt Michael Sorkin, directeur van Formlabs Europe. In een half jaar tijd heeft de Amerikaanse onderneming de bezetting hier meer dan verdubbeld en dat groeitempo houdt nog even aan. De komende maanden zal het aantal medewerkers nogmaals verdubbelen om zowel de orderafhandeling als de support in goede banen te leiden. “Over zes maanden hebben we vier keer zoveel medewerkers als waarmee we gestart zijn.” Michael Sorking is afgelopen zomer benoemd tot hoofd in Europa. Hij richtte twee jaar geleden iGo3D op, een distributiebedrijf voor 3D printers.

 

Trideus partner in Benelux

In hetzelfde tempo breidt Formlabs het Europese distributienetwerk uit. In meer dan 10 landen zijn er inmiddels partners gevonden. In de Benelux neemt Trideus de distributie van de SLA-printers van Formlabs voor zijn rekening. Trideus is een Belgisch bedrijf dat twee jaar geleden gestart is met de distributie en verkopen van 3D printers en gevestigd is in Lummen.

Formlabs
Formlabs onderscheidt zich door de hoge resolutie.

 

Formlabs 2 goed ontvangen

Enkele maanden geleden, op Euromold in Düsseldorf, heeft Formlabs de tweede generatie van de 3D printer voor het eerst aan het grote publiek getoond. Deze is door de markt goed ontvangen, onder andere vanwege de hoge kwaliteit van de geprinte producten. De tweede generatie van de SLA printer kan 40 % meer volume printenen beschikt over een 50% sterkere laserbron. Ook het printproces zelf werd verbeterd om een nog hogere resolutie te krijgen. Formlabs werd enkele jaren geleden opgericht door een aantal engineers en ontwerpers van MIT Media Lab en Center for Bits and Atoms.

 

Back to top button