Partner posts

TechniShow 2024: innovatieve maakoplossingen met focus op AM

Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ laten half maart op TechniShow 2024 honderden exposanten hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien. Een van de hoofdthema’s is Additive Manufacturing.


Op het zogeheten themaplein Additive Manufacturing zien bezoekers het hele 3D-proces. Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow: “3D printen wordt steeds meer onderdeel van het hele maakproces. Op het themaplein tonen exposanten verschillende innovaties op dit vlak. AM-delen hebben echter bijna altijd nabewerking nodig. Dit is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces. De machines en technologie daarvoor vindt de bezoeker elders op TechniShow.

De nieuwste 3D-innovaties:

  • De qua bedieningsgemak en investering op het mkb-maakbedrijf toegespitste 3D metaalprinter van One Click Metal.
  • De nieuwste Tempus technologie voor de RenAM 500 laser poederbed AM-machine: Renishaw laat bezoekers kennismaken met de nieuwste technologie die de printtijd halveert.
  • Makerpoint laat SLS printen met de Formlabs Fuse 1 zien waarmee machinebouwers functionele onderdelen printen en hun toeleverketen kort houden. Ook maken bezoekers bij Makerpoint kennis met de FDM printer voor Ultem, PEKK, PEEK en andere kunststoffen.
  • Leering Hengelo inspireert bezoekers met post processing van 3D geprinte onderdelen, zowel voor metaal als voor kunststof onderdelen.
Fotograaf: MichielTon.com

Innovaties in andere vakgebieden

Vanzelfsprekend zijn ook de nieuwste technologieën en innovaties binnen de vakgebieden Plaatbewerking, Automatisering en Verspanen te zien. Ricardo Vivas: “Naast Additive Manufacturing bieden we op de beursvloer ook de nieuwste technologieën en innovaties binnen de vakgebieden Plaatbewerking, Automatisering en Verspanen. Onder leiding van experts binnen de vakgebieden zijn er op dinsdag, woensdag en vrijdag themarondleidingen over de beursvloer, de Guided Tours. We adviseren bezoekers om zich tijdig in te schrijven voor de themarondleidingen”. Download hiervoor de Jaarbeurs Live app, zodat je je aan kan melden voor de verschillende programmaonderdelen en ook vooraf afspraken kan maken met de exposanten.

De waterstofauto van het studententeam van TU Delft.


Innovaties van talentvolle studententeams

Binnen de vakbeurs ligt de focus op het werven en behouden van talent. Verschillende studententeams laten hun innovaties zien. Zo demonstreren studenten van de TU Delft van het Forze Hydrogen Racing Team een waterstof raceauto. Zij laten zien wat er mogelijk is met waterstof in onder andere de motorsport en transport. Een ander studententeam van de TU Delft, Project MARCH, presenteert een gemotoriseerd pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Dit jaar biedt Technishow ook het Start- en Scale up plein met bedrijven als Damen-IT (Digital Workmate) en Techpijler.

Gratis tickets

TechniShow 2024 vindt plaats van 12 t/m 15 maart in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Registreer je gratis via deze link (registratielink). Op event.technishow.nl (link naar website) vind je alle up-to-date informatie, zoals de exposantenlijst, de activiteiten en het programma.

Met je badge voor TechniShow kan je ook gratis naar ESEF Maakindustrie.  

Back to top button