Partner postsTechnology

Shining 3D lanceert nieuwe EinScan-Pro+ 3D scanner

Het Chinese Shining 3D lanceert deze week op CES in Las Vegas de nieuwe EinScan-Pro+ 3D scanner. Deze HD handscanner scant een 1,6 keer groter frame dan standaard. Daarnaast lanceert het concern de Einstart-C, een nieuwe 3D FDM printer. Deze is onder andere bedoeld voor het onderwijs.

 

Ook nieuwe 3D printer voor onderwijsmarkt

Shining 3D is een Chinese fabrikant van 3D printers en scanners,  bedoeld voor zowel de consumenten-, onderwijs- alsook de zakelijke markt. Deze week is CES 2017 in Las Vegas de plaats waar twee nieuwe producten voor de onderwijs- en consumentenmarkt worden gelanceerd, maar die ook voor het MKB interessant kunnen zijn.

 

Nieuwe handheld HD scanner

Met enkele nieuwe patenten wil de fabrikant de inzetbaarheid van de EinScan Pro+ verbreden. Deze witlicht handscanner beschikt over 4 scanmodi, geoptimaliseerd voor een groot aantal toepassingen in onder andere engineering, manufacturing, design maar ook architectuur, kunst en zelfs het scannen van menselijke vormen. De nieuwe high definition handscanner beschikt over een technologie die voor een betere balans zorgt tussen de snelheid van het scannen en de detaillering waarmee dit gebeurt. Om de snelheid te verhogen, is het oppervlak dat in één keer wordt gescand een factor 1,6 groter. Bij de EinScan-Pro+ is de scansnelheid verhoogd naar 550.000 punten per seconde, 7,6 keer meer dan voorheen. Het aantal lijnen in de intensive scanstrategie is verhoogd naar 100.

 

EinScan-Pro+
De EinScan-Pro+ vergemakkelijkt het scannen van grote oppervlakken dankzij nieuwe technologie van Shining 3D.

Eenvoudiger grote oppervlakken scannen

Zowel bij de oudere EinScan-Pro als de nieuwe EinScan-Pro+ kan de nieuwe R2 (Rapid registration) scanmodule geactiveerd worden. Hiermee wordt het herkennen van en samenvoegen van markeerpunten toegevoegd aan de scanfunctionaliteit. Hierdoor wordt het zelfs mogelijk om grote, vlakke objecten met slechts enkele geometrische herkenningspunten te scannen. De kleurinformatie op het oppervlak van het gescande object blijft behouden. Deze module is optioneel en kan na de aanschaf tegen betaling geactiveerd worden. Afhankelijk van de gekozen scanstrategie, kunnen objecten tot 4 meter groot met de hand worden gescand.

Hier kun je meer lezen over de nieuwe 3D printer EinStart-C

In Nederland worden de handheld 3D scanners van Shining 3D verkocht door Geopoints en Makerpoint 

Back to top button