Partner postsTechnology

Einstart-C: 3D printen vanuit de cloud

Shining 3D toont op CES 2017 eveneens een nieuwe 3D FDM printer: Einstart-C. Hoewel het om een FDM printer voor onder meer het onderwijs gaat, beschikt de 3D printer over enkele bijzondere features. Zo is er een nieuw type auto leveling functie ingebouwd.

 

3D printer van Shining 3D compenseert niet volledig waterpas printbed

Shining 3D integreert 3 sensoren in het printbed. Telkens als een nieuwe printjob start, beweegt het bed eerst omhoog. Deze beweging houdt aan totdat de nozzle de eerste sensor raakt. Dit proces herhaalt zich 3 keer, voor elke sensor. Op basis van de meetdata weet de besturing precies of het printbed volkomen waterpas staat of niet. Is dat niet het geval, dan wordt de hoogteafwijking tijdens het 3D printen automatisch gecompenseerd.

 

Online databibliotheek 3D printfiles

De Einstart-C kan zowel gebruikt worden als stand alone printer (de files worden geladen via de USB stick), via een directe koppeling met de PC of door een koppeling via het WiFi netwerk. Is de Einstart-C aan het netwerk gekoppeld dan kun je met één druk op de knop producten uit de online databibliotheek 3DKer.com downloaden en printen. In deze online databank staan tal van 3D modellen, printklaar. Designers kunnen hun eigen werk uploaden en via 3DKer.com beschikbaar stellen aan een breder publiek. Omdat de 3D printer over 4GB intern geheugen heeft, mag de verbinding na het downloaden worden verbroken. Dat heeft geen invloed op de 3D printjob.

 

Einstart-C
De 3D printer is voorzien van veiligheidsfeatures zoals een sensor die detecteert op de deur gesloten is. Pas daarna kan er geprint worden.

Veiligheid features voor onderwijs

Omdat Shining 3D met deze 3D FDM printer onder andere op het onderwijs mikt, is er in de deur eveneens een sensor geïntegreerd. Voor de start van het printen, of bij een herstart, controleert de machine eerst of de deur dicht is. Gebruikers kunnen deze functie de-activeren. Doordat de deur in principe dicht blijft tijdens het 3D printen, wordt de bouwkamer beter op temperatuur gehouden. De Einstart-C heeft een maximaal printformaat van 153 bij 153 bij 153 mm. Er is een enkele printkop beschikbaar (nozzle 0,4 mm) en de machine is geschikt voor 1.75 mm PLA. In de cover is een verwarmingselement geïntegreerd.

Back to top button