3D print experts

Uwe Wagner nieuwe CTO bij 3D-Micromac

3D-Micromac heeftt een nieuwe Chief Technology Officer: Uwe Wagner. Hij heeft per 1 januari 2017 de leiding van de divisies engineering en proces ontwikkeling op zich genomen. Hij volgt Carsten Swiatkowski op, die om privé redenen eind april het bedrijf verlaat.

 

Uwe WagnerUwe Wagner (46) heeft Elektrotechniek en Communicatietechniek gestudeerd en is daarna gaan werken bij het Laser Zentrum Hannover. Na zijn loopbaan bij het onderzoeksinstituut heeft hij ervaring opgedaan bij meerdere bedrijven uit de laserindustrie: LPKF Laser & Electronics; Jenoptik Automatisierungstechnik en Jenoptik Laser. Bij deze bedrijven heeft hij in verschillende functies gewerkt. Sinds 2012 is Uwe Wagner in dienst van 3D-Micromac. De laatste jaren is hij actief geweest als Chief Sales Officer.

 

Joint venture met EOS

3D-Micromac ontwikkelt en bouwt machines voor laser microbewerken van uiteenlopende materialen en producten. Samen met EOS heeft het de joint venture 3D MicroPrint opgericht. Hier wordt technologie ontwikkeld voor het 3D printen van metalen microcomponenten. Dat gebeurt met poeders die fijner zijn dan 5 µm.
3D-Micromac wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Encoma.

 

Back to top button