ManufacturersTechnology

Shining3D opent Europees hoofdkantoor in Stuttgart

Het Chinese Shining3D opent een Europees hoofdkantoor in Stuttgart. Van hieruit gaat de fabrikant van 3D scanners, printers en software de Europese markt bedienen, evenals die in het Midden Oosten en Afrika. Shining3D bestempelt Europa als een strategische markt voor de versnelde uitrol van de 3D oplossingen voor de wereldwijde industriële, professionele zowel als consumenten markten.

 

Europese vestiging belangrijk in versnelde mondiale groei van Shining3D

Tegelijk met de opening van het Europees hoofdkantoor in Stuttgart richt het Chinese moederbedrijf Shining3D EMEA op. Dit is de sales- en supportorganisatie én innovatiecentrum voor de Europese, Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse markten. De nieuwe vestiging bundelt de activiteiten die tot nog toe door de verschillende distributeurs werden gedaan. Shining3D is een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van 3D-scanning, 3D print- en 3D-softwareoplossingen. Het is één van de meest pro-actieve Chinese bedrijven in deze sector als het gaat om de internationale expansie.

 

EinScan SP
Met de opening van een Europees hoofdkantoor in Stuttgart biedt Shining3D Europese klanten lokale ondersteuning en trainingsmogelijkheden aan.

 

Lokale support

Oscar Meza, vice-president wereldwijde verkoop: “Met de opening van het nieuwe EMEA-kantoor in Duitsland stellen we ons tot doel om een solide verkoopinfrastructuur te bouwen. We kunnen onze klanten gekwalificeerde lokale customer support en geavanceerde trainingsmogelijkheden bieden.” De eerste producten die Shining3D EMEA in Europa lanceert, zijn de EinScan SE (Elite) en EinScan SP (Platinum) scansystemen. De EinScan S desktop 3D-scanner heeft een sterke reputatie bij professionele gebruikers vanwege de snelle en nauwkeurige scans. Deze nieuwe modellen witlichtscanners zijn in staat om nog sneller enkele scans (onder de 4 seconden met de SP-versie) en 360 ° scans (minder dan 1 minuut met de SP-versie) te maken. De maximale nauwkeurigheid van een single shot scan ligt op minder dan 100 micron voor de SE versie. Voor de SP versie ligt dit onder de 50 micron. Het maximale scanvolume van de EinScan SP is 1200 bij 1200 bij 1200 mm

 

 

Van 3D scan naar 3D print

Beide systemen beschikken ook over één-klik upload functionaliteit. Hiermee kunnen de scandata naar online platformen worden geupload. Hierbij worden de scans automatisch uitgelijnd en een mesh gegenereerd. De scanners produceren nauwkeurige 3D-modellen. Deze kunnen direct 3D geprint worden zonder dat gebruikers eerst een stijle leercurve moeten doorlopen, vaak nodig bij 3D design software.

Shining3D is het eerste Chinese bedrijf dat een notering heeft aan de OTC markt. De onderneming beschikt tientallen patenten en rekent tot het klantenbestand bedrijven zoals Intel, Bosch, Adidas, Panasonic, China Southern Locomotive, SVW, BAIC MOTOR en Autodesk.

 

Back to top button