software

Hexagon REcreate vereenvoudigt reverse engineering workflow

Hexagon maakt reverse engineering gemakkelijker. De Manufacturing Intelligence divisie presenteert namelijk REcreate. Deze software is vanaf de basis ontworpen om in één omgeving van scan tot een maakbaar CAD-model te komen, eventueel een STL file om het onderdeel te 3D printen.


“Met de laserscantechnologieën die vandaag beschikbaar zijn, is er geen reden waarom de meeste use cases niet kunnen worden aangepakt door iedereen die ze nodig heeft. Of het nu gaat om het zorgen voor een nauwkeurige pasvorm voor vervangende componenten, het repareren van oude onderdelen of het bijwerken van ontwerpbestanden met aangepaste geometrieën na het maken van prototypes of productieoptimalisaties”, zegt Ken Woodbine, REcreate Product Manager.

Geen reden meer waarom reverse engineering niet breder ingezet kan worden

Scannen, valideren en maken

Wat Hexagon Manufacturing Intelligence beoogt met de nieuwe software, is dat je gemakkelijker van het scannen van een onderdeel tot een model komt dat geschikt is voor een van de productietechnieken, additief of subtractief. Op dit moment kan het proces namelijk complex zijn, mede door de uitgebreide workflow waarin vaak data gewisseld moeten worden tussen systemen die niet volledig compatible met elkaar zijn. Dat kan tot fouten leiden. Bovendien moet je toegang hebben tot de verschillende softwaresystemen om van scandata een maakbare set data te maken. Deze problemen lost Hexagon met REcreate op. Met de nieuwe software kan een engineer namelijk de 3D modellen die de software van de scandata genereert beoordelen en valideren, voordat ze geëxporteerd worden naar een CAD-model of naar een STL-file.

Interoperabel maar extra’s voor Hexagon gebruikers

Hexagon REcreate is zodanig gebouwd, dat de software interoperabel is met de bestaande workflow veel bedrijven. Je kunt van elke puntenwolk CAD-modellen genereren en zelfs 2D tekeningen. Maar REcreate bevat wel meerdere features die voor gebruikers van de Hexagon scantechnologie. Wie de scanarm van Hexagon gebruikt voor kwaliteitsmetingen, kan de data direct inlezen in REcreate voor reverse engineering. Ook is de nieuwe software uitvoerig getest met de andere softwareoplossingen van Hexagon Manufacturing Intelligence.

Back to top button