designInvestments

Hexagon investeert nogmaals $100 miljoen in 4D specialist Divergent Technologies

Divergent Technologies haalt met serie D ronde $230 miljoen op

Hexagon investeert nog eens $100 miljoen in het Amerikaanse Divergent Technologies. In totaal haalt de scale up met een nieuwe ronde $230 miljoen op bij investeerders. Onder andere Aston Martin en Mercedes AMG zijn klant bij de Amerikanen, die zich ook op de luchtvaart- en defensie-industrie richten.


“We zijn nu in het ‘4D-tijdperk’ van volledig gedigitaliseerd ontwerp-fabricage-assemblage as-a-service’,” zo zegt Kevin Czinger, oprichter van Divergent, Lead Inventor en CEO. Divergent heeft met het Divergent Adaptive Production System (DAP) een end-to-end hard- en software systeem gebouwd dat gebruik maakt van intern ontwikkelde AI-gestuurde generatieve ontwerpsoftware om constructies rekenkundig te construeren, nieuwe materialen en additive manufacturing om constructies te produceren. Samenstellingen van grotere constructies hebben geen opspangereedschappen nodig.


Zonder CAPEX

Volgens de oprichter en CEO van de onderneming kunnen klanten nieuwe producten ontwikkelen zonder dat ze eerste moeten investeren in design specifieke zaken. Ook zit men nooit vast aan beslissingen uit het verleden bij de ontwikkeling van een nieuw model, omdat de chassis volledig digitaal ontworpen en geproduceerd worden.


Printtechnologie van SLM Solutions

De chassis die Divergent produceert, onder andere met de metaalprinters van SLM Solutions met 12 lasers, zijn goedkoper qua productiekosten, gemakkelijker aan te passen en zijn sneller beschikbaar voor go to market van een nieuw model. De productie kan tevens opgeschaald worden naar volumeproductie. Het Amerikaanse bedrijf heeft in totaal zeven blue chip klanten uit de automobielindustrie maar is eveneens actief in de luchtvaart- en defensie-industrie.


Groeipotentieel

Hexagon investeerde eerder al in Divergent Technologies en leidt nu opnieuw een groep institutionele en privé investeerders. Hexagon president Paolo Guglielmini zei tijdens het AWK 23 eerder dit jaar in Aken dat de nieuwe manier van ontwerpen en produceren van Divergent tot een reductie van 20% van de onderdelen in een chassis kan leiden. Volgens hem werken de Amerikanen aan een toekomstig autonoom werkend systeem waarin de generative design software uiteindelijk een operating system wordt.

Back to top button