InvestmentsManufacturers

Raise3D breidt portfolio voor industriële 3D printermarkt uit

Printerfabrikant haalt $15,8 miljoen op bij investeerders

Raise3D heeft $ 15,8 miljoen opgehaald bij investeerders. Met het geld wil de 3D printerfabrikant het productportfolio gaan uitbreiden, met name richting oplossingen voor industriële 3D printers. Recent is de lijn al uitgebreid met onder andere de MetalFuse, een complete oplossing om met BASF Ultrafuse in huis 3D metaalprinten toe te passen.


Raise3D, met een Europese hoofdvestiging in Rotterdam, heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld van aanbieder van enkel FFF printers met standaard kunststoffen tot een speler die zich nadrukkelijk op de industrie richt met een breed aanbod. De MetalFuse die vorig jaar oktober is aangekondigd is één voorbeeld, de tijdens Formnext gepresenteerde RMF500 groot formaat FFF printer een ander. Met de E2CF is de fabrikant ook in bet 3D printen met carbon fiber gestapt.

Zowel investeringen in hardware- als materiaalontwikkeling

Het MetalFuse systeem van Raise3D voor het compleet printen, debinden en sinteren van metaal geprinte onderdelen.

Portfolio van printers en materialen verder ontwikkelen

“Deze financiering stelt ons in staat om een groter productportfolio te ontwikkelen voor deze markt, van 3D-printers tot filamenten. Met een uitbreidend scala aan toepassingen, met name voor industriële productie met hoge precisie”, zegt Edward Feng, oprichter en CEO van Raise3D. Het geld zal geïnvesteerd worden in onder meer onderzoek en ontwikkeling van hoogwaardige 3D-printmaterialen, zoals metaal, keramiek en vezelversterkte composietfilamenten. Raise3D wil met name de reproduceerbaarheid bieden die nodig is voor industriële productie. Behalve dat het in het nieuwe industrial segment PA12 CF en PPA filament heeft gelanceerd, biedt Raise3D via een Open Filament Program materiaalontwikkelaars de kans om het 3D printen met hun filamenten te optimaliseren voor de printers.

Ongeveer 10.000 3D printers geïnstalleerd

Het bedrijf heeft niet bekend gemaakt wie de investeerders in deze serie C funding zijn. Wel zegt het dat eind februari wereldwijd ongeveer 10.000 3D printers van het merk industrieel worden gebruikt. De slicing software ideaMaker wordt wereldwijd door meer dan 600.000 mensen gebruikt. RaiseCloud, het beheer- en monitoring software platform wordt door zo’n 30.000 bedrijven en particulieren gebruikt. Raise 3D zegt met de MetalFuse metalen onderdelen te printen, debinden en sinteren die eigenschappen hebben die volledig in lijn zijn of zelfs iets beter dan de MPIF 35-2016 norm voor MIM-delen (316L).

In de Benelux is MakerPoint de officiële reseller van de Raise3D modellen

Back to top button