Technology

Nikon lanceert nieuwe generatie Lasermeister DED-metaalprinter en scanner

Nikon kondigt de nieuwe, industriële generatie van de Lasermeister LM300A aan, een Directed Energy Deposition (DED) metaalprinter. Deze wordt gecombineerd met een 3D scanner voor een geautomatiseerd proces voor het repareren van onder meer turbinecomponenten en matrijzen.  


Het Japanse Nikon is in de AM-wereld bij de meesten vooral bekend van de overname van SLM Solutions enkele jaren geleden. De Japanners ontwikkelden zelf op dat moment ook al 3D metaalprinttechnologie. Geen laser poederbed systeem, maar DED-technologie, ondergebracht in de Lasermeister lijn.

Complete workflow reparatie turbinecomponenten

Op Formnext demonstreerde Nikon vorig jaar de researchversie van het Lasermeister systeem


Groter bouwvolume

Hiervan kondigt Nikon nu de industriële versie aan. De eerste generatie was bedoeld voor onderzoektoepassingen. De nieuwe Lasermeister LM300A met de bijbehorende 3D scanner Lasermeister SB100 is een systeem dat afgestemd is op industriële toepassingen. Zo is het bouwvolume van de 3D metaalprinter vergroot naar 297 bij 210 bij 400 mm en ondersteunt Nikon materialen zoals Nikkel gebaseerde legeringen, 316L, titanium legeringen et cetera. In principe levert Nikon een volledige workflow voor het met additive manufacturing herstellen van metalen componenten, met name dan matrijzen en turbinedelen.

Zo ziet de workflow er uit (afbeeldingen Nikon Corp.)


Ver geautomatiseerde workflow

Deze worden in de SB100 module met één klik gescand. Deze scandata worden vergeleken met het originele CAD-model waarna automatisch de gereedschapsbanen voor de metaalprinter worden gegenereerd. De Lasermeister LM300A is een 3-assige machine. De gereedschapsbanen worden overgebracht naar de LM300A om additieve productie met hoge precisie te starten. Om het systeem te bedienen is geen specifieke kennis van het AM-proces nodig. Als het additieve proces voltooid is, kan het werkstuk teruggeplaatst worden in de SB100, waar dan het 3D scannen wordt gebruikt voor kwaliteitscontrole. Deze automatisering en gestroomlijnde workflow kunnen enorm bijdragen aan lagere kosten en doorlooptijd voor industriële gebruikers.

Back to top button