Technology

Mimaki treedt toe tot MIT ADAPT-consortium

Mimaki treedt als een van de ‘founding members’ toe tot het ADAPT-consortium van het MIT. Professor John Hart van het MIT Laboratory for Manufacturing and Productivity wil met dit consortium onderzoek stimuleren naar de volgende generatie productietechnologie, gebaseerd op AM. Ook scholingsactiviteiten staan op het programma van het consortium.

 

Ontwikkeling volgende generatie productietechnologie op basis van AM

De aftrap voor het Center for Additive and Digital Advanced Production (ADAPT) is enkele weken geleden op Formnext gegeven. Professor John Hart, die het initiatief heeft genomen, wil met het consortium de ‘regels’ ontdekken die gaan gelden zodra je additive manufacturing opschaalt. Het gaat dan om zaken als nauwkeurigheid, kostmodellen voor AM, waardeanalyses en een groot aantal case studies.

 

Meer dan 10 miljoen kleuren printen

Mimaki grijpt de kans aan om toe te treden bij de start van het consortium. Daardoor krijgt het concern de kans om zowel de UV flatbed inkjet printer en de nieuwe 3D printer 3DUJ-553 bij het MIT te plaatsen. Volgens Yasuhiro Haba van Mimaki Engineering Co. Ltd. kan de printerfabrikant de kennis en ervaringen die in het consortium worden opgedaan weer gebruiken in de ontwikkeling van de volgende generatie printers. De 3DUJ0533 is de nieuwe full color 3D printer die op Formnext is geïntroduceerd. De 3D printer met een bouwkamer van 500 bij 500 bij 300 mm print in 20 micrometer dunne lagen meer dan 10 miljoen kleuren in een ABS-achtig materiaal. Het is de eerste full color 3D printer die met UV-licht uithardende harsen print.

De andere founding members van het consortium zijn ArcelorMittal, Autodesk, BigRep, Dentsply-Sirona, EOS, Formlabs, General Motors, Mimaki Engineering, Proto Labs, Robert Bosch en Volkswagen.

 

Back to top button