postprocessingTechnology

PostProcess integreert machine learning technologie in eigen platform

PostProcess heeft een samenwerking aangekondigd met CUBRC, een aanbieder van machine learning algoritmen. De Heartwood Analytics software wordt geïntegreerd in het platform van PostProcess om met het nabewerken van 3D geprinte werkstukken nog nadrukkelijker de stap naar Industrie 4.0 te maken.

 

Nabewerken van AM-werkstukken verder digitaliseren en automatiseren

Deze week sprak Bruno Bourguet, die momenteel de Europese activiteiten voor PostProcess uitbouwt, nog op de 3D Print Postprocessing conference, waar hij nadrukkelijk aangaf dat de volledige AM-procesketen geautomatiseerd en gedigitaliseerd gaat worden. Inclusief het nabewerken van de werkstukken. “Als je dat doet, haal je een constantere kwaliteit. Handmatig nabewerken kan zolang je slechts enkele onderdelen maakt maar kan niet als je opschaalt naar een hogere productiviteit.”

 

Data-analyse cruciaal in postprocessing

Hoe belangrijk de digitalisering voor het Amerikaanse bedrijf is, blijkt uit de samenwerking die ze nu aankondigen met CUBRC. Dit heeft een platform voor machine learning ontwikkeld, dat gebaseerd is op tien jaren werk voor onder andere het Amerikaanse ministerie van Defensie. CUBRC is een not-for-profit wetenschappelijke coöperatie die onderzoek, ontwikkeling en systeemintegratie doet in data wetenschap. Heartwood Analytics combineert realtime data van verschillende databronnen, stroomlijnt ze, genereert voorspellende analyses, optimaliseert en signaleert op basis van vooraf gedefinieerde regels. Door de software te integreren in het platform van PostProcess, kan het nabewerken van de AM-werkstukken verder geautomatiseerd worden. De software kan dan op basis van verschillende data beter autonoom beslissingen nemen over de nabewerkingsprocessen. Daniel Hutchinson, oprichter en CTO van PostProcess, zegt dat vanaf het begin van de onderneming duidelijk is geweest dat data-analyse een essentieel onderdeel van het hele proces is. De software die de nabewerkingsmachines aanstuurt, controleert elke parameter in het proces. Het zelflerend algoritme is volgens Bourguet in staat om op basis van de geometrie van een onderdeel en de materiaalkennis automatisch het juiste reinigingsproces te kiezen.

In Europa heeft PostProcess voor Rösler gekozen als partner om de technologie te vermarkten. In de komende editie van 3D Print magazine staat een uitgebreid artikel over de plannen van Rösler in de AM-wereld.

 

 

Back to top button