Technology

PostProcess Technologies breidt uit naar Europa

PostProcess Technologies breidt uit naar de Europese markt. Dat doet het Amerikaanse bedrijf vanuit een eigen vestiging in de buurt van Nice en door samen te werken met Rösler. PostProcess Technologies heeft zowel voor 3D metaalprinten als voor kunststof printen geautomatiseerde systemen voor het nabewerken.

Geautomatiseerd nabewerken kunststof en metalen AM-werkstukken

 

[box type=”shadow”] Wie méér wil weten over de vooral door software gestuurde technologie om vrijwel manarm 3D printstukken na te bewerken, kan op 4 december op Brightlands Chemelot Campus terecht tijdens de 3D Printing Post Processing conference. Met Egbert Stremmelaar van de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) als dagvoorzitter worden dan verschillende technieken voor het nabewerken van AM-werkstukken behandeld. Bruno Bourguet, directeur van de Europese vestiging van PostProcess Technologies spreekt hoe hun technologie past binnen Industrie 4.0 en het opschalen van AM mogelijk maakt.

Meer informatie[/box]

Helpt deze technologie AM opschalen naar industriële productie?

Het nabewerken van 3D geprinte onderdelen is een van de knelpunten die een echte industrialisering van additive manufacturing in de weg staan. Het Amerikaanse PostProcess Technologies automatiseert het nabewerken voor een belangrijk deel. Met het Hybrid DECI Duo systeem slaagt men erin om de Ra-waarde van onderdelen voor Ingersoll al na 20 minuten zodanig te verbeteren dat ze aan de specificaties voldoen. Het gaat hier om titanium en nikkel onderdelen, waarvan het oppervlak een te hoge Ra-waarde heeft. Met het geautomatiseerd systeem van PostProcess Technologies verbetert de Ra-waarde met 70-80 procent. “Onze technologie is al bij menig Amerikaans miljardenbedrijf in gebruik. Daar elimineren we de bottleneck die nabewerken is en maken het opschalen van 3D printen mogelijk”, zegt Bruno Bourguet. Automatisering is voor het Amerikaanse bedrijf vanaf het begin het uitgangspunt geweest. Dat geldt zowel voor het verwijderen van supportmateriaal alsook het gladder maken van het oppervlak. Het proces is met name data gestuurd.

 

Een voorbeeld van een kunststof deel, 3D geprint met een Stratasys machine. De supportmateriaal werd onbemand in 3 uur verwijderd. Per batch kunnen 36 producten van deze omvang verwerkt worden in die tijd.

 

Samenwerking met Rösler

Om sneller aan de groeiende vraag in de Europese AM-industrie te voldoen, heeft PostProcessing Technologies een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Rösler. “De additive manufacturing activiteiten groeien snel, met name in Europa. De vraag naar oplossingen voor geautomatiseerde nabewerking versnelt hierdoor”, zegt Bourguet. “Rösler is een unieke partner voor PostProcess Technologies.” Het Duitse bedrijf brengt onder de vlag AM Solutions een aantal machines op de markt voor het nabewerken. In deze machines zit de technologie van PostProcess Technologies. Rösler brengt deze lijn alleen op de Europese markt uit. Stefan Rösler, president en CEO van Rösler Oberflächetechnik, ziet de samenwerking als een strategische uitbreiding voor de specialist in oppervlakteverbetering.

Foto boven: De Deci Duo machine is ook geschikt voor het nabewerken van werkstukken geprint met de HP multijet fusion technologie

Foto onder: een van de Rösler AM Solution machines met deze technologie.

Rösler AM

 

Back to top button