postprocessing

AddUp en PostProcess digitaliseren AM-proces tot en met nabewerken

Frans AM-bedrijf gaat DECI Duo systemen installeren in fabrieken in Frankrijk en de VS

Het Franse 3D metaalprintbedrijf AddUp gaat de DECI Duo nabewerkingsmachines van PostProcess Technologies plaatsen in zowel de AM-fabriek in Frankrijk als de VS. Hiermee kunnen de metalen AM-onderdelen geautomatiseerd worden nabewerkt en wordt het hele proces gedigitaliseerd. Deze stap is het resultaat van de samenwerking tussen het Franse en Amerikaanse bedrijf, wat leidt tot een vergaande automatisering van de post-processing stap in het metaalprintproces.


“Digitale integratie in de post-processing van additive manufacturing onderdelen is het punt waarnaar wij op zoek waren om de waardeketen te verbeteren”, zegt Mehdi Offroy, als engineer bij AddUp verantwoordelijk voor de nabewerkingstechnieken.  De twee bedrijven zijn een samenwerking met elkaar aangegaan, om daarmee het 3D metaalprinten te kunnen opschalen naar serieproductie. Het management van beide bedrijven delen namelijk de visie dat additive manufacturing niet schaalbaar is tenzij het hele proces van ontwerp tot afgewerkt onderdeel gedigitaliseerd en geautomatiseerd is.

Digitalisering en automatisering hele AM-workflow met noodzakelijk voor opschalen

Frank Moreau, CEO van AddUp, Bruno Bourguet, directeur PostProcess Technologies International en Mehdi Offroy.

Datagestuurd proces

De nabewerkingssystemen van PostProcess Technologies zijn datagestuurd. Daardoor laten ze zich automatiseren voor een consistente eindkwaliteit. AddUp, voortgekomen uit de samenwerking van Michelin met Fives, zegt met de automatisering en digitalisering niet alleen de kosten van additive manufacturing te verlagen, maar ook de veiligheid en de traceerbaarheid. De gezamenlijke ontwikkeling is gedaan op onderdelen voor zowel de luchtvaart-, medische-, automobiel- als sierradenindustrie alsook voor de energiesector.

Ruwheden voldoen aan de hoogste klanteisen

De DECI Duo van PostProcess Technologies.

De DECI Duo machines verbeteren de oppervlakteruwheid van fijne metalen 3D-geprinte onderdelen. Ook oppervlakken die tot nog toe onbereikbaar zijn met handmatig nabewerken, kunnen in korte tijd worden verbeterd tot de juiste Ra-waarde. De machine maakt gebruik van de Thermal Atomized Fusillade (TAF) technologie, waarvoor PostProcess Technologies patent heeft aangevraagd. Met de combinatie van geoptimaliseerde energie, eigen chemie inclusief oplosmiddelen en zwevende vaste stoffen, realiseert de machine automatische de gewenste oppervlakteafwerking met behoud van de fijne geometrie van de onderdelen. Omdat de nieuwe generatie AddUp FormUp 350 New Generation metaalprinter met heel fijn poeder print, komt de uiteindelijke ruwheid op een nog hoger niveau te liggen. Voor elk van de genoemde sectoren heeft men onderdelen geprint die aan zelfs de meest uitdagende eisen van de klanten voldoen. “Als we kijken naar de potentiële impact van additive manufacturing, is het van het grootste belang dat we het ecosysteem met elkaar verbinden en processen mogelijk maken door digitalisering. Deze relatie doet beide dingen,” zegt Bruno Bourguet, Managing Director, PostProcess Technologies International.

AddUp en PostProces nemen beide deel aan Formnext 2021

Back to top button