3D printmarktManufacturers

CECIMO bevestigt positie als spreekbuis Europese AM-industrie

De Europese associatie van werktuigmachinefabrikanten CECIMO heeft een nieuw Additive Manufacturing comité opgericht. Hiermee formaliseert de koepelorganisatie zijn positie als de Europese associatie voor de hele waardeketen in de Europese AM-industrie. Het onderstreept eveneens het geloof van CECIMO in de toekomstige rol van additive manufacturing als maaktechnologie.

 

Associatie ziet 3D printen op drempel van industrialisatie

CECIMO heeft deze beslissing genomen op de najaarsvergadering. Het nieuwe comité gaat alle AM-activiteiten van CECIMO bundelen, zowel technische, statistische, economische, zakelijke alsook de communicatie. Met deze stap wil de koepelorganisatie de spreekbuis voor de AM-industrie op Europees niveau zijn. “De toekomst van de Europese industrie ligt in de industrialisering van innovatieve technologieën zoals additive manufacturing”, zegt Stewart Lane, corporate manager bij Renishaw en benoemd tot voorzitter van het CECIMO AM-comité. Het AM-comité zorgt voor een gemeenschappelijk platform, waarop alle ondernemingen actief op dit vlak een eensluidend en op expertise gebaseerd geluid kunnen laten horen als het om Europese thema’s gaat die de concurrentiekracht, innovatie en groei van de bedrijf beïnvloeden.

Stewart Lane
Stewart Lane (foto Renishaw)

Dialoog belangrijker dan ooit

Filip Geerts, directeur van CECIMO, denkt dat het nu belangrijker is dan ooit om een permanente, door experts gestuurde dialoog aan te gaan met de Europese beleidsmakers. De technologie ontwikkelt zich namelijk snel van prototyping naar serieproductie in meerdere sectoren. “We staan op de drempel van een industrialisatiestap van de technologie.” Door het gesprek met de Europese beleidsmakers aan te gaan, moet hier een AM-ecosysteem ontstaan dat de groei verder stimuleert.

Het nieuwe AM-comité richt zich op een breed aantal onderwerpen die van vitaal belang zijn voor de industrialisatie van additive manufacturing. Denk hierbij aan EU-regels, scholing voor en het trainen van vaardigheden bij medewerkers, handelsregels et cetera. Het comité borduurt verder op het werk dat de AM-werkgroep al eerder heeft gedaan.

 

Back to top button