postprocessing

Samenwerking Leering Hengelo en AMT

Leering Hengelo en AMT gaan samenwerken op het vlak van post processing technologie voor additive manufacturing. Zo gaat AMT de Normfinish geautomatiseerde ontpoeder- en straalcabines van Leering Hengelo wereldwijd verkopen en wordt het Nederlandse bedrijf Benelux-dealer voor de PostPro3D machines van AMT voor het nabewerken van kunststof AM-onderdelen.


“Deze samenwerking met AMT zorgt voor versterking van onze beider posities in additive manufacturing en biedt onze gezamenlijke klanten wereldwijd de beste oplossing voor hun behoeften op het gebied van post-processing”, zegt André Gaalman, DGA van Leering Hengelo, dat al meer dan 80 jaar ervaring heeft in de ontwikkeling en bouw van machines voor oppervlaktebehandeling.

Automatiseringsstap in 3D printproces

De combinatie van de Nederlandse en Britse technologie zorgt voor een verdere automatisering van het 3D printproces. De Normfinishmachines zijn de eerste stap, essentieel om met de AMT machines de oppervlaktekwaliteit verder te verbeteren.  Een bijzonder feature van de Nederlandse technologie is de ionisatie nozzle, die ervoor zorgt dat na het stralen de onderdelen compleet poedervrij zijn. AMT brengt de Normfinish technologie als PostProDP op de markt. Poederbed geprinte kunststof producten worden in tien minuten gereinigd in de ATEX-gecertificeerde machine. De PostProDP-Pro is de uitvoering voor 24/7 productie. Na deze eerste stap komt de technologie van AMT.

Verdichten en gladder maken

De PostPro3D technologie van AMT zorgt in één stap voor zowel het verdichten als het gladder maken van het oppervlak. Daarmee krijgen de onderdelen een gelijkwaardige oppervlaktekwaliteit als kunststof spuitgiet delen. De technologie is zowel geschikt voor SLS, Mulijet Fusion als FDM printtechnologie. Behalve dat het oppervlak gladder en dichter wordt, verbetert eveneens de elongatie bij breuk doordat de porositeit in het oppervlak verdwijnt. Door het verdichten worden de onderdelen gas- en vloeistofdicht.

Tijd- en kostenbesparing

Doordat de PostPro3D technologie volledig geautomatiseerd is, levert dit in de totale workflow van een 3D printbedrijf zowel een tijds- als kostenbesparing op. Immers handmatig nabewerken van 3D geprinte onderdeeel bepaalt zo’n 60% van de kosten. Door deze stap te automatiseren, verhoogt AMT de doorloopsnelheid in de productie en verlaagt het de kosten. Joseph Crabtree, CEO van AMT: “De belangrijkste missie van AMT is om volledig geautomatiseerde, veilige én duurzame post-processing oplossingen te ontwikkelen. Daarmee maken we grootschalige industriële productie van 3D geprinte producten mogelijk.”

Back to top button