postprocessingTechnology

Xact Metal en GPAINNOVA bouwen geïntegreerde post-processing voor AM

Elektropolijst technologie van DryLite integreren in AM-systeem

De Amerikaanse metaalprinterfabrikant Xact Metal gaat samenwerken met de Amerikaanse tak van GPAINNOVA, ontwikkelaar van apparatuur om oppervlakken van metalen AM-componenten na te bewerken. Onderdeel van de samenwerking is dat Xact Metal de droge elektro polijst technologie van DryLyte Technology mag gebruiken als post-processing oplossing voor de 3D metaalprinters.Dit partnerschap markeert een cruciaal moment voor de additive manufacturing (AM) industrie, zegt Xact Metal. Gezamenlijk willen ze een kosteneffectieve totaaloplossing bieden voor 3D metaalprinten, de combinatie van een geautomatiseerd AM-systeem én post-processing equipment.


Van design tot afgewerkt product

Wat ze voor ogen hebben, is een volledig geautomatiseerd systeem, van design tot afgewerkt AM-product. Automatisering van zowel het AM-proces als nabewerken hoort daar nadrukkelijk bij. Ze willen met de samenwerking een geïntegreerde oplossing aanbieden. “We willen graag onze kennis uitbreiden over hoe de productie-industrie de Xact Metal technologie integreert in haar dagelijkse productieomgeving”, zegt Jesús Contreras, Business Developer bij GPAINNOVA Amerika. “Xact Metal heeft een unieke marktstrategie ontwikkeld die synergiën creëert die vergelijkbaar zijn met die van GPAINNOVA.” Juan Mario Gomez, CEO van Xact Metal, verwacht door de  het aandeel manuren in de AM-productie te reduceren.


Verschillende merken

Het Spaanse bedrijf beschikt over verschillende merken post-processing oplossingen voor de AM-industrie. Hiervan zijn DryLite en Murua de bekende merken. Met name de gepatenteerde technologie van DryLite is bekend in de AM-industrie.


In de Benelux worden de 3D metaalprinters van Xact Metal verdeeld door Seido Systems

Back to top button