Materials

Xact Metal voegt Corrax (Uddeholm) toe aan materiaalportfolio

Gereedschapstaal helpt stempel- en matrijzenmakers met stap naar AM

Xact Metal breidt het metaalaanbod voor de laser poederbed metaalprinters uit met Corrax gereedschapstaal poeder van Uddeholm. De twee bedrijven kondigen aan hiervoor te gaan samenwerken.


Hiermee krijgen gebruikers van de Amerikaanse 3D metaalprinter toegang tot een cobaltvrij, corrosiebestendig materiaal voor stempels en matrijzen. Corrax kan naderhand gepolijst worden voor een hoogwaardige oppervlakteafwerking.


Doorbraak AM in de matrijzenindustrie?

“Deze overlap tussen onze betaalbare, hoogwaardige 3D-printtechnologie en de materiaalexpertise van Uddeholm is het punt waarop de toepassing van additive manufacturing kan beginnen voor de gereedschaps- en matrijzenindustrie”, zegt Juan Mario Gomez, Xact Metal CEO. Traditioneel werden spuitgieters en matrijzenmakers geconfronteerd met beperkingen bij het creëren van optimale interne structuren voor matrijzen vanwege de beperkingen van traditionele productiemethoden. Het Uddeholm materiaal en de 3D printtechnologie van Xact Metal  markeert volgens hem een mijlpaal in de additive manufacturing-, gereedschaps- en spuitgietindustrie door spuitgieters en matrijzenmakers ongekende mogelijkheden te bieden met 3D-printen van metaal.


Kleinere CO2 voetafdruk

Daarnaast kunnen bedrijven met het Corrax metaalpoeder hun CO2 voetafdruk verkleinen. Dat doen ze door te 3D printen en minder materiaal te verspillen maar eveneens doordat Uddeholm (onderdeel van voestalpine group) voor het productieproces van Corrax fossiel-vrije elektriciteit gebruikt. Xact Metal en Uddeholm presenteren het Corrax poeder voor additive manufacturing tijdens NPE 2024, een vierdaagse vakbeurs voor de kunststofverwerkende industrie in Florida, begin mei.


Xact Metal wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Seido Systems, dat in Kortrijk de Amerikaanse 3D metaalprinter in de showroom heeft staan.

Back to top button