Technology

Duits 3D printservice bureau PartsToGo start in Benelux

PartsToGo breidt uit naar de Benelux. Het Duitse 3D printservice bureau start eerdaags met het aanbieden van printservices aan Benelux-klanten vanuit de locatie van zusterbedrijf ProductionToGo. Het 3D printen zelf gebeurt in Duitsland.


Dat heeft Ahmed Abo Seada, directeur van ProductionToGo Benelux, vorige week bekend gemaakt tijdens de TechniShow waar de leverancier van onder andere Nexa3D printers exposeerde. Wel gebeuren de printservice activiteiten vanuit een eigen entiteit, die op termijn zelfstandig gevestigd zal worden. Hiermee speelt het Duitse printservicebureau in op de groeiende vraag in de Nederlandse markt. Het printservicebureau is onder andere sterk in de automotive industrie.


Eerst Europese gebruiker van Inkbit Vista

PartsToGo kondigde onlangs nog aan dat het de capaciteit in SLA printen fors vergroot. Er zijn drie nieuwe Stratasys Neo800 en een Neo 450 SLA-printer geplaatst in de fabriek in het Zwarte Woud. In totaliteit beschikt het bedrijf over een breed scala aan 3D printers voor zowel metaal als kunststoffen. Als eerste in Europa print het met de Inkbit Vista, een nieuw concept voor het printen van complexe, gedetailleerde werkstukken met uiteenlopende materiaaleigenschappen in een print.


Metaalprinten met SLS-technologie

PartsToGo is eveneens bezig met het 3D metaalprinten met een SLS-machine, waarbij de materialen van Headmade Materials worden gebruikt. Dit gebeurt met de Nexa3D SLS-printers. Hiervoor heeft Nexa3D zich aangesloten bij de Cold Metal Fusion alliantie. Een van de grootste producenten van hardmetaal wereldwijd, Plansee, gebruikt de Metal SLS technologie al. Het bijzondere aan het proces is dat het bindermateriaal al bij 80 graden C gesmolten wordt. Omdat er weinig energie in het materiaal komt, kan overtollig feedstock hergebruikt worden. Cold Metal Fusion vergt geen supportstructuur. Na het printen wordt net als bij Metal Injection Moulding het bindmiddel uitgewassen (in een oplosmiddel dat hergebruikt wordt), waarna het metalen onderdeel tijdens het sinteren de definitieve eigenschappen krijgt.


ProductionToGo neemt eind maart deel aan D2M (Design to Manufacturing in Kortrijk. Meer informatie over dit event lees je hier. En registreren voor gratis toegang kan via deze link

Foto: een buildjob van de Inkbit Vista 3D printer

Back to top button