Technology

Additive Center: pre-launch van AM leerplatform Amify

Additive Center lanceert deze week tijdens Manufacturing Technology Conference het AM-leerplatform Amify. De volledige uitrol zal komende zomer plaatsvinden. ASML is betrokken geweest bij de opbouw van de content.Het leerplatform is ontwikkeld samen met ASML en de NS. Het platform legt de nadruk op het aanbieden van toepasbare kennis, met een focus op ‘toepassingsspotlights’ – inhoud die is gemaakt voor onmiddellijk gebruik bij het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen.

Spotify voor de AM-comunity

Een soort Spotify maar dan voor de additive manufacturing community. Dat is het beeld dat Maarten van Dijk, CEO en oprichter van Additive Center, voor ogen heeft met Amify. “We gaan de kennis uit de industrie bundelen en voor de gebruiker vertalen in individuele leertrajecten voor zowel binnen de OEM’s als ook in de toeleverketen. Vergelijk het met legoblokken: je bouwt je eigen leertraject”, legt hij uit. De content komt van AM experts wereldwijd en is neutraal en transparant vormgegeven.


Kennis doorgeven

Deze directe benadering zorgt ervoor dat ingenieurs het geleerde direct kunnen toepassen, waardoor hun werkprestaties effectief verbeteren. Het stelt de gebruikers in staat om de geleerde lessen snel over de hele organisatie te verspreiden. De op maat gemaakte inhoud op Amify voorziet in de verschillende behoeften van ingenieurs uit verschillende sectoren, zodat ze zich kunnen richten op datgene wat relevant is voor hun specifieke rollen en uitdagingen. De verwachting is dat dit leren op maat leidt tot efficiëntere en effectievere professionele ontwikkeling.


Maarten van Dijk vindt het essentieel voor fabrikanten om het gebruik van AM te verbeteren, wat een aanzienlijke impact heeft op de bedrijfsvoering. Om dit te realiseren moet er meer kennis van AM in het hele bedrijf komen, waar Amify een rol in gaat spelen. De introductie vindt plaats tijdens de Masterclass AM tijdens MTC 2024, 16 april. Meer informatie vind je hier

Back to top button