Technology

Nexa3D stapt in 3D metaalprinten

ColdMetalFusion technologie van Headmade Materials op SLS printers

Nexa3D stapt in metaalprinten. Het Amerikaanse concern kan deze stap zetten na de overname van de SLS-technologie van XYZ en in samenwerking met Headmade Materials. Het gaat om een ColdMetalFusion proces. In eerste instantie zal de technologie beschikbaar zijn voor drie QLS-printers.


Nexa3D heeft een tijdje geleden de SLS-activiteiten van XYZ printing overgenomen. Het heeft toen deze hele business divisie ingelijfd, inclusief de technologie en de productlijn. In een strategische samenwerking met Headmade Materials is het SLS-proces aangepast voor de ColdMetalFusion technologie van Headmade Materials. Het gaat om een tweestap proces: na het printen volgt de sinterstap.

MIMplus print met Nexa printer snijgereedschappen


Metaalspuitgietachtige eigenschappen
De printers uit de QLS serie bieden hierdoor voortaan een industrieel SLS-platform voor de productie van polymeren en metalen onderdelen. Met een cyclussnelheid van 24 uur en één CO2 laser van 30 watt kan de QLS 230 metalen onderdelen produceren met betrouwbare metaalspuitgietachtige eigenschappen. Sterker nog, MIMplus Technologies, GmbH gebruikt de QLS 230 in combinatie met ColdMetalFusion technologie om met succes industriële snijgereedschappen te printen. Daarmee boekt het bedrijf grote productiebesparingen in vergelijking met traditionele productiemethoden. Naast gereedschapstaal is ook titanium beschikbaar.


Compleet aanbod rond ColdMetalFusion
Klanten van Nexa3D kunnen nu metalen componenten produceren met de QLS 230, QLS 236 en QLS 820 hoge doorvoer SLS-printers. Samen met Headmade zal Nexa3D gebruik maken van het ecosysteem rond ColdMetalFusion en haar klanten toegang bieden tot tientallen jaren ervaring in sinteren en traditionele industriële productie. Samen zullen de bedrijven diensten, apparatuur, materialen, software en knowhow kunnen aanbieden aan klanten in de metaalverwerkende industrie.
Nexa3D biedt het metaalprinten wereldwijd aan via het bestaande reseller netwerk.

Back to top button