3D printmarkt

Nexa3D: 1.000 3D printers operationeel wereldwijd

Het wereldwijde netwerk van Nexa3D omvat inmiddels 1.000 operationele 3D printers. Dat heeft de Amerikaanse fabrikant bekend gemaakt. Drie jaar geleden werden de eerste 3D printers commercieel beschikbaar.


Hoe de verdeling is tussen de DLP/LCD printers en de SLS printers maakt het bedrijf niet bekend, maar het leeuwendeel zal een LCD-printer betreffen en dan met name de eerste NXE serie.

Nexa3D XiP
Eerder dit jaar demonstreerde Nexa3D de XiP printer tijdens het seminar van cards 3D Printing Solutions, tegenwoordig Makerpoint.

Hogere snelheid bij 3D printen

Nexa3D wil vooral met snelheid scoren als het om DLP/LCD printers gaat. De snelheid is mede te danken aan de LCD-technologie die Nexa3D gebruikt. Bewegende delen ontbreken, terwijl de resolutie gelijk blijft aan die van DLP-printers. Daarnaast gebruikt de fabrikant in de 3D printers een zelfsmerend membraam van flexibele kunststof, waardoor er geen ‘peel’krachten zijn. Dat heeft een positieve invloed op zowel de snelheid als de oppervlaktekwaliteit. Het membraam gaat zo’n 50.000 lagen mee.

Nieuwe modellen van de XiP lijn

Vorig jaar heeft Nexa3D de nieuwe XiP gelanceerd, een professionele 3D printer. Deze heeft enkele maanden geleden gezelschap gekregen van de NiX Pro versie. Deze werkt met een 7K scherm. Ze hebben een bouwvolume van 292, bij 162 bij 410 mm. Deze resin printer print tot 24 centimeter per uur in de Z-richting. Ook de nieuwste modellen XiP en XiP Pro worden door de markt opgepakt. Tot de klantengroep van Nexa3D behoren onder andere PepsiCo, Xometry, Alstom en Quickparts.

Werkprocessen veranderen

Avi Reichental, CEO en co-founder, zegt over deze nieuwe mijlpaal voor de onderneming: “Het overschrijden van de 1000 ultrasnelle 3D printers wereldwijd is een opmerkelijke prestatie die het vertrouwen van onze klanten in onze technologie aantoont. We zijn erg blij met de impact die onze oplossingen hebben gehad op bedrijven in verschillende sectoren die hun processen willen veranderen.”

Back to top button