3D printmarkt

MakerPoint neemt activiteiten cards 3D Printing Solutions over

MakerPoint neemt alle activiteiten van cards 3D Printing Solutions over van moederbedrijf cards PLM Solutions. Mark Burghoorn, sales manager bij cards, treedt als sales engineer toe tot het verkoopteam van MakerPoint. “Deze overname zal onze groei in de Benelux versnellen”, zegt Sander Smit, CEO van MakerPoint over deze stap.


MakerPoint, tien jaar geleden opgericht door Sander Smit, versterkt met deze overname haar positie in de 3D printermarkt in de Benelux, zowel richting toepassingen voor engineers als voor daadwerkelijke productie van eindonderdelen met 3D printen. Volgens Sander Smit passen de twee bedrijven goed bij elkaar. “Onze bedrijven delen een passie voor digitale fabricage technologie en het voortdurende streven naar maximale klanttevredenheid door een persoonlijke benadering.”

Mark Burghoorn (links) samen met Sander Smit voor de vestiging in Best. Dit wordt het nieuwe MakerPoint kantoor in de Brainportregio.

Andere strategie van cards PLM Solutions

De 3D printactiviteiten waren een business unit van cards PLM Solutions, tegenwoordig onderdeel van Emixa. Sinds het onderdeel is geworden van deze bedrijvengroep, met als hoofdaandeelhouder Holland Capital, is de strategie verlegd naar internationale expansie als Siemens Platinum Smart Expert partner. “De 3D print activiteiten passen niet meer in onze langetermijnstrategie. In MakerPoint hebben we een zeer capabele partner gevonden om onze 3D printing activiteiten aan over te dragen”, zegt Erik Burghoorn, CEO van cards PLM Solutions.

MakerPoint naar locatie Best

Een van de eerste concrete stappen die MakerPoint zet, is het verplaatsen van de eigen vestiging op BIC naar het pand van cards 3D Printing Solutions in Best. Vanuit deze locatie, in het hart van de Brainport regio, gaat MakerPoint applicatieontwikkeling aanbieden, naast demo’s en verkoop. Dat doet het voor meerdere merken 3D printers en scanners, zoals UltiMaker, Formlabs, Raise3D, miniFactory en Shining3D. Mark Burghoorn: “Zowel MakerPoint als cards 3D Printing Solutions delen een rijke en waardevolle geschiedenis van samenwerking. We hebben altijd dezelfde normen en waarden gehanteerd en hadden een identieke toewijding aan de markt.” Hij is overtuigd dat bestaande en toekomstige klanten profiteren van de samenwerking.

Back to top button