3D printmarkt

Toolcraft koopt elfde LPBF-machine: TruPrint 3000

Inclusief geïntegreerde smeltbadmonitoring

Het Duitse Toolcraft investeert in de elfde laser poederbed metaalprinter. Dit keer is de keuze gevallen op een TruPrint 3000 met twee laserbronnen en volledig monitoringsysteem. De 3D metaalprinter zal in eerste instantie gebruikt worden voor serieproductie van componenten voor de halfgeleiderindustrie, luchtvaart en drukapparatenindustrie.Processtabiliteit, reproduceerbaarheid, service en databeveiliging: dat zijn de vier argumenten die de doorslag hebben gegeven in de keuze voor de TruPrint 3000, waarmee Toolcraft het AM-machinepark verder uitbreidt. “De samenwerking met Trumpf heeft zich al vele jaren bewezen en daarom kon onze jarenlange partner ons in alle opzichten volledig overtuigen,” zegt Stefan Auernhammer, hoofd Additive Manufacturing bij Toolcraft. Trumpf heeft de tweede generatie van de TruPrint 3000 afgelopen najaar tijdens Formnext gepresenteerd. Door de twee laserbronnen verdubbelt de productiviteit van de machine.

Toeleverancier gaat op nieuwe machine onder andere voor halfgeleiderindustrie 3D printen

Gezamenlijke bijeenkomst van Trumpf en Toolcraft op Formnext 2023: van liks naar rechts Stefan Jansen, Stefan Auernhammer, Tobias Brune, Christoph Hauck, Rainer Grünauer Foto’s: toolcraft AG


14 AM-systemen bij Duitse toeleverancier

Het wordt de elfde laserpoederbed installatie bij de Duitse toeleverancier. Daarnaast staan er twee DED-systemen met poedertoevoer, waaronder een aangepaste versie van de Trumpf LMD-printer waarmee het hogesnelheidsproces EHLA kan worden toegepast. En recent heeft Toolcraft nog een hybride robotcel gebouwd, voor oplassen en frezen in één cel. Nu staat de volgende uitbreiding van het AM machinepark voor de deur.


Gecertificeerd

Toolcraft heeft de TruPrint machines laten certificeren volgens ISO/ASTM TS 52930:2011 en 52920:2013. Deze certificering is belangrijk voor toepassingen in de medische technologie, ruimtevaart en halfgeleiderindustrie. Op de nieuwe TruPrint 3000 gaat Toolcraft in eerste instantie onderdelen maken voor klanten uit de luchtvaart- en halfgeleiderindustrie en voor drukapparaten. Voor al deze toepassingen is het monitoringsysteem een welkome optie op de machine. “Met het geïntegreerde monitoringsysteem voor het smeltbad willen we onze proceskennis verder verdiepen en zijn we ervan overtuigd dat we de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van het smeltproces naar een hoger niveau kunnen tillen,” voegt Stefan Auernhammer toe.


Back to top button