3D printmarkt

3D print innovaties op ESEF Maakindustrie

Onderwerp sluit naadloos aan op Smart Industry thema van toeleveringsbeurs

3D printing is een essentieel onderdeel van de industriële revolutie van de 21e eeuw en op ESEF Maakindustrie staat deze innovatieve technologie centraal in een van de 5 thema’s: smart industry. 3D printen op ESEF Maakindustrie laat zien hoe bedrijven hun productieprocessen optimaliseren en kosten besparen. Daarnaast zijn er verschillende kennissessies in de Maakindustrie Future Arena.Op de beursvloer worden geavanceerde printertechnologieën, materialen en toepassingen getoond. Van complexe prototypes tot volledig functionele onderdelen. Deze innovaties stimuleren niet alleen de productiviteit, maar ook de creativiteit binnen de maakindustrie.Kostenbesparing en slimme fabrieken

Daarnaast richt 3D printen zich sterk op kostenbesparing. Door de mogelijkheid om complexe geometrieën te produceren en materialen efficiënt te gebruiken, biedt 3D printen besparingen op zowel materiaalkosten als productietijd. Deze kosteneffectiviteit maakt 3D printen aantrekkelijk voor bedrijven van elke omvang, van kleine startups tot grote industriële spelers.


Onderdeel Smart Industry

Dit jaar is Smart Industry een van de vijf hoofdthema’s van ESEF Maakindustrie. 3D printen past hier precies in. Door de integratie van 3D printers met geavanceerde automatisering en digitale productieprocessen, worden fabrieken slimmer en flexibeler dan ooit tevoren. Deze slimme oplossingen zorgen voor een naadloze samenwerking tussen mens en machine, waardoor bedrijven hun concurrentiepositie versterken en zich aanpassen aan de eisen van de moderne markt.


3D Food printen tijdens Vrouwen in de Maakindustrie

Tijdens de eerste beursdag, 12 maart, presenteert Martin van Dord, hoe slimme ontwerpen en innovatieve processen de waarde van plastic maximaliseren en bijdragen aan meer duurzaamheid. Op de eerste beursdag is er bovendien een speciale sessie over Vrouwen in de Maakindustrie. Hieraan neemt onder andere Nina Hoff deel, CEO van ByFlow 3D Food Printing. Nina Hoff vertelt hoe ByFlow zich sinds het in 2016 de eerste voedselprinter presenteerde, ontwikkeld heeft. Tegenwoordig is het Nederlandse bedrijf ontwikkelpartner van meerdere multinationals.

ESEF Maakindustrie 2024 in Jaarbeurs Utrecht is the place to be van 12 t/m 15 maart. Meld je hier aan voor gratis toegangskaarten. Of klik hier voor meer informatie.

Back to top button