postprocessing

AMT PostPro SFX brengt Vapor Smoothing naar desktop

Leering Hengelo introduceert nieuw vergladdingssysteem op Formnext

AMT PostPro heeft een desktop systeem ontwikkeld voor het vergladden van 3D prints van SLS printers én de industriële systemen zoals onder andere Nexa3D en Stratasys Origin. Dit gebeurt met Chemical Vapor Smoothing. Leering Hengelo, de Nederlandse partner van AMT, presenteert het systeem op Formnext.


AMT PostPro past de Chemical Vapor Smoothing technologie al langer toe in de grotere systemen. Meer dan 300 klanten van AMT PostPro hebben hiermee al meer dan 30 miljoen onderdelen afgewerkt. Dezelfde technologie maar dan in een compact systeem zit in de PostPro SFX. Deze is juist bedoeld voor bedrijven die met 3D printers werken zoals de Fuse 1 van Formlabs of de Origing One van Stratasys.


Voor alle nylons en in toekomst flexibele materialen

PostPro SFX heeft een compact ontwerp met een proceskamer van 11 liter en is compatibel met alle Nylons, met in de toekomst ook ondersteuning voor flexibele materialen zoals TPE’s en TPU’s. Alle materialen worden uitsluitend verwerkt met behulp van AMT’s PostPro Pure oplosmiddel. Hiervoor is patent aangevraagd. Het oplosmiddel wordt in cartridges van 1 liter geleverd, die de gebruiker naderhand veilig kan afvoeren. De machine wordt geleverd met de Technology Upgrade Package (TUP ‘lite’) software voor het automatisch genereren van recepten, zodat de gebruikers vanaf het begin de beste resultaten krijgen. AMT PostPro spreekt dan ook over een plug and play systeem, er zijn geen extra voorzieningen nodig voor de installaties. De prijs voor een systeem bedraagt € 17.999.


Begin 2024 start de levering

AMT CEO Joseph Crabtree. “We hebben al buitengewoon veel interesse gezien voor deze machine en de productiecapaciteit is snel gevuld. De eerste SFX’en worden begin 2024 uitgeleverd. Ik geloof dat deze machine een revolutie teweeg zal brengen in de 3D printindustrie en het voor gebruikers gemakkelijker zal maken om de beste resultaten te halen uit hun 3D geprinte onderdelen.”

De AMT PostPro SFX is op Formnext te zien bij Leering Hengelo, de Nederlandse partner van het Britse bedrijf dat de AMT PostPro oplossingen in de Benelux distribueert.

Back to top button