postprocessingTechnology

HP en AMT tillen met post-processing 3D printen naar industrieel niveau

HP is er veel aan gelegen om additive manufacturing verder te industrialiseren. De printerfabrikant kondigt een nieuwe alliantie aan met Additive Manufacturing Technologies (AMT). Gezamenlijk willen ze kwalitatief hoogstaande post-processing technieken voor de HP Multijet Fusion technologie verder ontwikkelen en toegankelijk maken voor HP klanten.


“Hoogwaardige nabewerking van 3D-geprinte onderdelen is van cruciaal belang voor een succesvolle massaproductie op schaal”, zegt Tim Weber, Global Head of Materials bij HP 3D Printing.

PostPro systemen gevalideerd voor alle materialen HP MJF printers

Voor en na de behandeling in de AMT machine.

Meerwaarde voor groeiend ecosysteem

De technologie van AMT heeft volgens hem veel meerwaarde voor het groeiend AM ecosysteem. Het Britse concern heeft met de BLAST-technologie een technologie in handen om 3D geprinte onderdelen met chemische dampen te verdichten en gladder te maken. “De samenwerking met AMT is een ander voorbeeld van HP’s inzet om de weg naar digitale productie te versnellen”, aldus Tim Weber. Joseph Crabtree, oprichter en CEO van AMT, ziet in de samenwerking de oplossing om het potentieel van additive manufacturing volledig te ontsluiten. “Net als HP zijn wij gericht op het ontsluiten van het volledige potentieel van industriële additieve productie en de duurzame impact ervan.” Met de post-processing technologie krijgen 3D geprinte onderdelen de kwaliteitsafwerking van spuitgegoten onderdelen. “Hiermee zijn klanten in staat om op grote schaal onderdelen van productiekwaliteit te produceren.”

Machines en service

AMT en HP bundelen hun krachten om end-to-end Multi Jet Fusion print- en nabewerkingsoplossingen te leveren aan onderdelenfabrikanten en industriële partners. De PostPro-systemen zijn compatibel met HP’s volledige materiaalportfolio van Jet Fusion printers. Daarnaast zal AMT het nabewerken als service gaan aanbieden voor zowel bestaande als toekomstige gebruikers van de MJF printtechnologie. Met de AMT technologie kunnen 3D geprinte onderdelen hoogwaardig worden afgewerkt, zoals de swabs voor covid-19 testen die de partners van HP inmiddels in grote aantallen hebben geprint.

Alle commercieel beschikbare materialen voor de HP 3D printers zijn gevalideerd. In de Benelux is Leering Hengelo partner van AMT en wordt post-processing als dienst aangeboden.

Back to top button