3D print experts

Shai Terem nieuwe president en CEO Markforged

Markforged heeft een nieuwe CEO. Oprichter Gregory Mark gaat verder als voorzitter van de Raad van Bestuur; Shai Terem is de nieuwe CEO. Hij is vorig jaar van buiten het bedrijf binnengehaald en gaat nu leidinggeven aan de uitvoering van de korte- en middellange termijn strategie.


Gregory Mark heeft Markforged zeven jaar geleid. In 2013 heeft hij de 3D printerfabrikant zelf mee opgericht. Daarmee heeft hij het 3D printen met vezel versterkte kunststoffen betaalbaar gemaakt. “Vòòr Markforged was de toegang tot sterke 3D geprinte onderdelen voorbehouden aan wie zich machines van een miljoen dollar kon veroorloven. Nu hebben we onderdelen in vliegtuigen en honderdduizenden onderdelen die door de mensen aan de covid-19 frontlinie worden gebruikt, geprint op een platform dat voldoende robuust is voor de luchtvaartindustrie en betaalbaar voor scholen en universiteiten”, zegt Gregory Mark. Markforged heeft ook het 3D metaalprinten gedemocratiseerd.

Lees hoe Tenderworks in Zuid-Holland de 3D printers van Markforged inzet voor de productie van super luxe tenders

Supply chains optimaliseren

Na zeven jaar vindt hij het tijd om het stokje door te geven. Shai Terem is benoemd tot president en CEO. Hij kwam in december 2019 bij het bedrijf als president en COO. Terem komt van Kornit Digital, een wereldwijde marktleider in het 2D printen op textiel. Ook heeft hij in het verleden posities bekleed bij Stratasys. Het afgelopen jaar heeft Shai Terem de go-to-market organisatie gereorganiseerd. De channel aanpak staat nu voorop. Ook is er een schaalbare structuur gebouwd om snel te kunnen opschalen. Hij zegt over Markforged dat de technologie maakbedrijven in staat stelt om met een ongekende efficiency hun supply chains te optimaliseren.”

Gregory Mark in 2015 toen Markforged zich voor het eerst presenteerde op SolidWorks World.

Gregory Mark zal in zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter vooral aan de slag gaan om de acceptatie van het 3D printplatform bij engineers en maakprofessionals te versnellen.

In de Benelux kun je voor Markforged onder andere bij AMR Europe terecht

Back to top button