3D printmarktpostprocessing

AMT reorganiseert als reactie op zwakke AM-markt

Ontslagen en geen fysieke beurzen meer

Eerlijk en open zijn over de gang van zaken is niet elk bedrijf gegeven. AMT legt deze openheid wel aan de dag. De fabrikant van geautomatiseerde post-processing van AM-stukken, kondigt een reorganisatie aan vanwege afzwakkende economische groei algemeen en de zwakke AM-markt in het bijzonder. De keuzes die AMT maakt, hebben ook gevolgen voor AM-beurzen.


AMT verwacht dit jaar op een omzet uit te komen tussen de $14,5 en $17 miljoen. In het laatste kwartaal moet het bedrijf zwarte cijfers draaien, laat Joseph Crabtree, CEO, weten. Dat neemt niet weg dat hij zich genoodzaakt ziet om het bedrijf aan te passen aan de huidige AM-markt die een daling van het aantal verkochte 3D printers laat zien. “Dit zijn uitdagende tijden voor onze industrie en we hebben een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen.” Dit betekent onder andere dat AMT een aantal van de medewerkers ontslaat. Een van de moeilijkste beslissingen, aldus Crabtree.  Maar het personeelsbestand moet gestroomlijnd worden met de markt.

Geen beurzen, wel deelname partner events

Een andere beslissing in dit kader is voortaan af te zien van fysieke beurzen. In plaats hiervan gaat AMT partners die evenementen organiseren meer ondersteunen. “Hierdoor kunnen we ons intensiever richten op onze bestaande klanten en onze inspanningen stroomlijnen, aldus hoofd verkoop Giorgio. Ondertussen wil AMT de serviceactiviteiten op niveau houden. Dat kernteam blijft op z’n plaats. Daarnaast blijft het zich richten op innovatie. Recent zijn de eerste exemplaren op het Digital Manufacturing System (DMS) afgeleverd bij Britse klanten.

Extra kapitaal

De aandeelhouders hebben zich achter de bijgestelde strategie geschaard en extra kapitaal in AMT geïnvesteerd. Daarmee moet het bedrijf de komende maanden op een positieve kasstroom en uiteindelijk winstgevendheid uitkomen.

FOTO: verleden jaar pakte AMT op Formnext nog fors uit met onder andere de volledig gedigitaliseerde post-processing workflow. Dit jaar legt het bedrijf de nadruk op partner events.

Back to top button