Applications

Oerlikon en 3D Systems slaan handen ineen voor semicon- en aerospace applicaties

Oerlikon heeft de 4e DMP Factory 500 van 3D Systems gekocht. Tegelijk kondigen de twee bedrijven aan hechter te gaan samenwerken om additive manufacturing op te schalen naar serieproductie. De focus ligt daarbij op de halfgeleider- en de luchtvaartindustrie.


De nieuwe 3D metaalprinter komt in de Oerlikonfabriek in Huntersville (North Caroline) te staan. Het wordt daarmee de eerste DMP machine van Oerlikon in de VS. Oerlikon’s AM Application Engineering team gaat hier samen met de Application Innovation Group van 3D Systems applicaties ontwikkelen voor klanten. Hiermee willen de beide bedrijven de acceptatie van de technologie voor de productie van kritische componenten versnellen. Oerlikon biedt met de metaalprinters van 3D Systems klanten uit de halfgeleider- en luchtvaartindustrie een gevalideerd en gecertificeerd proces aan. Als materiaal is voor aluminium gekozen.

Focus ligt op ontwikkeling naar serieproductie voor semicon en luchtvaartindustrie

De DMP Factory 500 met 3 lasers: Oerlikon koopt de vierde metaalprinter van dit type.

Kortere time to market

“Additive Manufacturing technologie wordt steeds sneller toegepast voor serieproductie. Om concurrerend te blijven in de belangrijkste technologiemarkten (waaronder semicon en aerospace), is het opschalen naar serieproductie afhankelijk van de succesvolle uitvoering van applicatieontwikkeling, kwalificatie en tijdige opstart naar volledige productie”, zegt Jonathan Cornelus, business development manager, Oerlikon AM. Doordat de engineeringteams van beide bedrijven dit gezamenlijk oppakken, verwacht men een versnelling. “De efficiëntiewinst zal de voordelen van additive manufacturing in ontwerp, materialen, printen en nabewerking maximaliseren om prestatiebarrières in de productieketen te doorbreken.” Dit moet leiden tot lagere total cost of ownership en een kortere time-to-market. Het gaat daarbij om precisiecomponenten.

Back to top button